DIGITALNA LOGISTIKA: Značaj e-dokumenata u doba korone

Digitalna logistika važna je karika u sprečavanju širenja pandemije covid-19 i kreiranju održive budućnosti, zaključak je prvog online seminara o inteligentim transportnim sistemima (ITS), koji je nedavno organizovala akademija ERTICO.

Uprkos izazovima sa kojima se trenutno suočavamo, ERTICO nastavlja da širi znanje o pametnoj mobilnosti. Prvi u nizu planiranih online seminara održan je 20. marta, a više od 40 učesnika iz cele Evrope učestvovalo je u diskusiji o elektronskim dokumentima za prevoz tereta, kao i njihovom značaju u kontekstu pandemije korona virusa, kao i BREXIT-a.

– U ovim izazovnim danima primećujemo da se inherentni neefikasni aspekti u lancima snabdevanja ističu i dodatno povećavaju. Potrebno je da sve vlade, kao i svi oni koji učestvuju u logističkim procesima, pređu na elektronsko deljenje podataka i da prestanu sa upotrebom papirnih dokumenata – istakao je Željko Jeftić, zamenik direktora za inovacije i implementaciju u kompaniji ERTICO. Ova kompanija ima značajnu ulogu u digitalizaciji transporta robe širom Evrope, kroz AEOLIX logističku platformu, EU projekat FENIX i ERTICO akademiju.

Koliko je e-poslovanje značajno u oblasti transporta i logistike, najjasnije se pokazalo u Italiji, gde vozači kamiona mogu da uđu kako bi isporučili robu, ali im nije dozvoljeno da izađu iz kabine, tako da sva dokumentacija mora biti digitalna. 

– Digitalizacija je jedini put ka napretku – smatra Chris de Hollander (Kris de Holander), generalni direktor Stora Enso, koja već nekoliko godina upotrebljava e-CMR.

Dodatne prednosti koje upotreba e-CMR donosi obuhvataju stalno dostupne digitalne informacije koje pojednostavljuju administrativne procese štedeći vreme.

Smanjili smo administrativne procese za 75%. Nema više čekanja, možemo odmah da izdamo račune, dok potpuna digitalizacija procesa omogućava našem osoblju da umesto u kancelariji radi od kuće, ističe  Annelies Geldhof (Analis Geldhof) iz logističke kompanije Middlegate Europe, koja koristi e-CMR više od godinu dana, dodajući da im trenutno više odgovara da posluju sa klijentima koji takođe koriste e-CMR.

Izazovi digitalne logistike 

Među izazovima sa kojima se sureće digitalizacija u oblasti logistike su prekogranična fragmentacija, kao i ona između strana koje su uključene u proces, smatra Hollander.

Dok su Belgija, Velika Britanija, a odnedavno i Švedska, prihvatile upotrebu elektronskih dokumenata, Nemačka – kao jedna od glavnih tranzitnih zemalja – to i dalje nije učinila.

– Pošiljaoci, primaoci, transportno preduzeće i sami vozači moraju da se bave otpremnicama, tovarnim listovima, uputstvima, itd. Ako samo jedan od aktera nije uveren u prednosti e-CMR-a, onda imamo problem – naveo je Hollander.

Beri van Luven (Barri van Leuven), generalni direktor kompanije Pionira, pozvao je vlade država članica EU da omoguće funkcionisanje e-tereta. Pionira nudi inovativna rešenja za transport i logistiku, čiji je cilj poboljšanje produktivnosti u logističkim administrativnim procesima.

– Digitalna rešenja su od suštinskog značaja, naročito tokom trenutne pandemije covid-19. Na takav način možete brzo da radite, komunicirate sa drugim akterima, digitalno potpisujete dokumente itd.

Rešenja u oblasti e-dokumenata predstavljaju rastući trend. Kako Pionira navodi, njihova upotreba je povećana za čak 700% u 2019. godini, a više od 500 kompanija i skoro 3.000 korisnika registrovalo se za tu uslugu.

Teretni prevoz robe unutar EU polako prelazi sa upotrebe papirnih dokumenata na elektronsku dokumentaciju, ali ovom prelasku i dalje predstoji dug put.

Dva glavna problema i dalje nisu rešena: prihvatanje e-dokumentacije u svim državama članicama i nedostatak opštih obavezujućih pravila o elektronskim prevoznim dokumentima, zaključak je učesnika ERTICO seminara.