Do uverenja o NEKAŽNJAVANJU za kompanije preko portala eUprave

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Kancelarijom za IT i eUpravu Vlade Srbije, na inicijativu Privredne komore Srbije, pokrenulo je novu uslugu na Portalu eUprava za izdavanje Uverenja o (ne)kažnjavanju, koje će za kompanije biti dostavljano na adresu prebivališta ovlašćenog lica.

Pošto trenutno, zbog vanredne epidemiološke situacije, nije moguće preuzimanje ovog dokumenta na šalterima MUP-a, Uverenje o (ne)kažnjavanju, ovlašćenom licu, predstavniku kompanije, koje elektronskim putem podnese zahtev, biće dostavljeno na adresu prebivališta. Do okončanja vanrednog stanja, naknada za uslugu dostavljanja neće se naplaćivati.

Podnošenje zahteva na portalu eUprava omogućeno je svim registrovanim korisnicima koji uslugu pokrenu uz korišćenje kvalifikovanih elektronskih sertifikata.

Pristup usluzi na portalu eUprava dostupan je OVDE.

U zavisnosti od svrhe za koju je potrebno Uverenje o (ne)kažnjavanju, na elektronskom servisu je potrebno platiti propisanu republičku administrativnu taksu, osim u slučajevima kada su podnosioci zahteva oslobođeni od plaćanja. Ovo plaćanje na Portalu eUprava se može izvršiti elektronski – svim platnim karticama (viza, master, maestro i dina karticama), integrisanim elektronskim bankarstvom kao i elektronskim novcem, navedeno je u zajedničkom saopštenju MUP-a i Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije.

PKS podseća da je, do aktiviranja ove usluge na portalu eUprave, ponudila privremeno rešenje i firme kojima je za potrebe tendera u inostranstvu bio potreban ovaj dokument Ministarstva unutrašnjih poslova, obezbeđivale su ga preko Privredne komore Srbije.

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.