Dobrodošli u Teksas! – Gebrüder Weiss otvorio filijalu u gradu El Paso

Logistička kompanija Gebruder Weiss, koja je u Sjedinjenim Američkim Državama prisutna od 2017, otvorila je novu filijalu u gradu El Paso.

Zbog porasta razmene robe između dve zemlje i povećane potražnje za transportnim kapacitetima, pogranični grad u državi Teksas postaće novo čvorište za kompletne utovare između Meksika i SAD.

– Kao proizvodna lokacija, Meksiko postaje sve važniji za automobilsku, čeličnu i tekstilnu industriju u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa našom novom filijalom u El Pasu, sada možemo da ponudimo klijentima transportne usluge sa fokusom na kompletne utovare – objašnjava Mark Mekalou, menadžer Gebrüder Weiss SAD.

Sa oko 700.000 stanovnika, El Paso je šesti po veličini grad u Teksasu i važan granični prelaz za promet robe između Meksika i Sjedinjenih Država. Najveće industrijske grane su tekstilna, automobilska, biomedicinska, a sve je intenzivniji i razvoj elektronike.

El Paso odlikuje povoljan geografski položaj, budući da se nalazi na međudržavnoj magistrali 10, koja spaja zapadnu i istočnu obalu SAD.

Gebruder Weiss od 2017. kontinuirano širi svoju mrežu u Sjedinjenim Američkim Država, a danas je prisutan na osam lokacija: Čikago (sedište), Atlanta, Boston, Dalas, El Paso, Los Anđeles, Njujork i San Francisko.