DPD zapošljava još 3.500 vozača – Zbog rasta online prodaje najavljene velike investicije

Logistička kompanija DPD zaposliće u Velikoj Britaniji oko 6.000 novih radnika, od čega oko 3.500 vozača.

Ova kompanija najavila je i velika infrastrukturna ulaganja, kao odgovor na neverovatan rast online kupovine, uzrokovan pandemijom korona virusa. DPD će zaposliti vozače, radnike u skladištima, pomoćno osoblje i mehaničare, a biće otvorene i nove menadžerske pozicije.

DPD će tokom ove godine uložiti 200 miliona funti u proširenje kapaciteta za usluge “danas za sutra” – 100 miliona će investirati u vozila, 60 miliona u 15 novih regalnih skladišta (što je 10 više u odnosu na prvobitni plan za 2020), a ostatak je namenjen za tehnološka rešenja.

DPD predviđa da će se rast kupovine preko interneta nastaviti i ove godine, uprkos otvaranju prodavnica, jer se domaćinstva i dalje oslanjaju na online porudžbine za veliki deo potreba (što uključuje i hranu i piće).

– Svedoci smo najvećeg procvata internet trgovine u istoriji Velike Britanije. Pripremamo velika ulaganja, kako u infrastrukturu tako i u kadrove, kako bismo uspešno odgovorili na rastuću potražnju za našim uslugama – rekao je generalni direktor kompanije Dwain McDonald.

Izvor: trans.info

Foto: dpd.com

Podeli na društvenim mrežama: