E-trgovina udvostručena tokom vanrednog stanja – Očekivan RAST i nakon krize

Elektronska trgovina u Srbiji, prema istraživanju Privredne komore Srbije, udvostručena je tokom vanrednog stanja, u odnosu na vreme pre pandemije covid-19, a rast kupovine i prodaje preko interneta očekuje se i u narednom periodu. To potvrđuju i istraživanja inostranih eksperata po kojima bi e-trgovina u Srbiji do kraja godine trebalo da ima 3,3 miliona korisnika i generiše prihod od oko 370 miliona evra.

U martu i aprilu, osim namirnica, najviše su se online kupovali računari i računarska oprema, mali kućni aparati, odeća, obuća.

Trgovci tehničkom robom pad klasične prodaje i gubitak zbog zatvorenih radnji i tržnih centara, po rečima Marka Čadeža, predsednika PKS, značajno su nadomestili pad klasične prodaje i gubitak zbog zatvorenih radnji i tržnih centara najviše zahvaljujući velikim nabavkama računara koje su kompanije kupovale kako bi zaposlene opremile za rad od kuće.

Tako je u Tehnomaniji na online platformi u martu 2020. godine registrovano oko 100.000 novih korisnika, dok je prodaja povećana za 50%. Najviše su se kupovali laptopovi, veb kamere, monitori, štampači, skeneri, kuhinjski uređaji, posebno pekači za hleb, mašinice za šišanje, depilatori, fenovi, konzole i video igre, prečišćivači vazduha, frižideri i zamrzivači, navodi se u saopštenju PKS.

I trgovac sportskom opremom Sportvision, tokom krize, preko interneta prodao je robu vrednu više od 40 miliona evra u devet zemlja u kojima posluje – Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Hrvatskoj, Sloveniji, Albaniji, Bugarskoj i Rumuniji, a online prodaja se povećala čak za 200%.

Mali trgovci i proizvođači brzo su reagovali i iskoristili mogućnost da besplatno ili uz minimalnu naknadu izađu na platforme koje su IT kompanije specijalizovane za e-trgovinu, za njih posebno kreirale, istakao je Čadež. Kompanije Wireless Media i Shopen razvile onlajn platforme za transformaciju preduzeća sa tradicionalnih kanala prodaje ka onlajn trgovini. Obe platforme su zabeležile trocifreni rast korisnika.

Kompanija Strauss Adriatic formirala je online platformu „Kafa kod kuće“, prosečan dnevni broj porudžbina bio je između 80 i 100, dok se pazario najmanje po kilogram kafe. Kompanija je angažovala na poslovima dostave radnike koji, zbog vanrednog stanja, nisu mogli da redovno obavljaju svoj posao i time zadržala zaposlene.

I ugostiteljski objekti, po rečima predsednika PKS, prilagodili su se krizi uvodeći dostavu hrane kako bi zadržali radnike i omogućili klijentima neometano korišćenje njihovih usluga. Prema podacima PKS prikupljenim od dostavljača hrane, ove kompanije imale su veliki rast broja porudžbina, u aprilu čak 109% više nego u martu.

Online kupovina namirnica – veliki rast i velike poteškoće 

Analiza PKS ukazuje da je prodaja namirnica u martu i aprilu povećana deset puta u odnosu na prosečni mesečni promet pre pandemije.

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, navodi da su „veliki trgovinski lanci aktivirali i ojačali svoje online prodavnice i sopstvene dostavne službe zbog zahtevanih visokih standarda za transport prehrambenih proizvoda“. On je naveo i primer trgovinskog lanca  Mercator S, koji je „proširio uslugu Click and Collect u 17 gradova i na 24 lokacije i koristio specijalizovana vozila za prevoz robe“.

Ono na šta se Privredna komora Srbije nije osvrnula u ovoj analizi, jeste činjenica da je ogroman rast e-trgovine u oblasti osnovnih životnih namirnica doveo i do situacije da je dobrim delom tokom vanrednog stanja poručivanje u online prodavnicama najvećih trgovinskih lanaca (Maxi, Univerexport i Idea S, u okviru koje posluje Mercator-S) bilo – nemoguća misija. Iako je verovatno da su trgovci radili na, kako navodi Čadež, „ojačavanju online prodaje“, slobodni termini čekali su se danima, što pokazuje da mahom nisu uspeli da adekvatno reaguju na povećanu tražnju i da organizuju logističku infrastrukturu.