eBay pokreće program podrške za prodavce auto-delova i opreme u Srbiji

Kompanija eBay najavila je pokretanje posebnog programa podrške za prodavce auto-delova i opreme u Srbiji. Mala i srednja preduzeća koja se bave prodajom auto-delova i opreme u Srbiji, koja se po prvi put prijave na eBay platformu i odluče da prodaju više od 150 različitih artikala – dobiće podršku ličnog eBay menadžera za rast u narednih godinu dana, besplatnu pretplatu na Premium nivo eBay prodavnice u naredna tri meseca i uslugu auto listinga.

Ova inicijativa će, kako je saopštila kompanija eBay, biti fokusirana na promociju lokalnih prodavaca auto-delova i opreme na globalnom tržištu od preko 147 miliona kupaca iz 190 država i, istovremeno, na pružanje najboljeg prodajnog iskustva za mala i srednja preduzeća koja dolaze sa tržišta u razvoju koja imaju najveći potencijal. Program, koji će trajati šest meseci, prva je, kako se navodi, inicijativa kompanije eBay na tržištima koja su namenjena posebnoj kategoriji.

U prethodnoj godini je u okviru segmenta auto-delova i opreme na eBay platformi zabeležen rast od skoro 30% na tržištima u razvoju, dodaje se u saopštenju.

Ovakav rast posledica je činjenice da je automobilska industrija teško pogođena trenutnom nestašicom poluprovodnika, koja utiče na cene vozila.

– U toku 2022. godine cene novih automobila porasle su za 12%, dok su cene polovnih automobila porasle za više od 40%. Za kupce, danas je povoljnije da prepravljaju svoje automobile i potrebne delove nabavljaju na tržištu – ističe kompanija eBay.

Prema podacima sa eBay platforme, u SAD se svake sekunde prodaju tri auto-dela, dok se na tržištima Velike Britanije i Nemačke proda po jedan deo svake sekunde.

– Naši prodavci širom sveta kupcima nude najširi izbor novih i polovnih vozila, delova i opreme, i sada želimo da investiramo u program podrške novim prodavcima i obogatimo našu postojeću ponudu novim proizvodima sa srpskog tržišta. Auto-delovi i oprema su jedna od vodećih kategorija na srpskom tržištu. Po jedan artikal iz ove kategorije se od srpskih prodavaca kupi na svakih 11 minuta – kaže Jenny Hui (Dženi Hui), generalna direktorka za tržišta u razvoju u kompaniji eBay.

U 2021. godini srpski prodavci su putem eBay platforme prodali 19.000 komada delova i opreme u okviru potkategorije automobila i kamiona kupcima iz SAD, Nemačke, Velike Britanije, Francuske i drugih država.

– Verujemo da će ova inicijativa pomoći prodavcima da bolje upravljaju prodajom i privući nove kupce u njihove prodavnice na eBay platformi – dodaje Hui.

Izvor: N1. 

Detaljne informacije i uputstvo za registraciju dostupni su na zvaničnoj internet stranici eBay.