Fortenova dobila odobrenje za Mercator u Srbiji – Najavljen dalji razvoj maloprodajne mreže

Komisija za zaštitu konkurencije Republike Srbije odobrila je 5. marta nameru sticanja kontrole Fortenova grupe nad društvom Poslovni sistem Mercator d.d. Ljubljana i na tržištu Srbije.

Ovom odlukom, Fortenova je u potpunosti zadovoljila regulatorne preduslove dobijanja odobrenja za nameru koncentracije Mercatora, od nadležnih regulatornih tela za zaštitu tržišne konkurencije na svim teritorijama na kojima je to bilo potrebno – Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, kao i Severne Makedonije. Ujedno, odobrenjem koncentracije od Evropske komisije, taj preduslov zadovoljen je i za područje cele Evropske unije.

– Ovom odlukom otklonjena je još jedna formalna prepreka za realizaciju prenosa Mercatora na Fortenova grupu, koji očekujemo krajem marta 2021. – rekao je Fabris Petruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe, komentirišući odluku Komisije za zaštitu konkurencije Republike Srbije.

Prenos deonica s Agrokora na Fortenova grupu, omogućiće nam konsolidaciju i dalji razvoj naše regionalne maloprodajne mreže, dodao je.

Fortenova grupa je osnovana u aprilu 2019, prenosom poslovne celine pod vanrednom upravom Agrokora, kao rezultat nagodbe poverilaca.