(FOTO) Logistički centar „Phoenix“ u Šimanovcima – Spremni za milion isporuka godišnje

Novi logistički centar „Phoenix“ grupe otvoren je 28. marta u Šimanovcima. U industrijskoj zoni, blizu aerodroma i glavnih puteva koji vode u Budimpeštu, Sofiju, Skoplje i Zagreb, nov logistički centar u Beogradu, posle Praga i Varšave, upotpunjuje projekat ’’Most Centralno-istočne Evrope’’ koji je ova kompanija razvila s ciljem podizanja efikasnosti i kvaliteta svojih usluga.

Realizacijom investicije vredne 3 mil EUR, „Phoenix“ grupa, koja je aktivna u 26 zemalja Evrope, zapošljava oko 34.000 zaposlenih i distribuira 260 miliona pakovanja lekova za preko 120 miliona korisnika širom Evrope, očekuje da će unaprediti nivo poslovanja i saradnje sa brojnim partnerima pre svega u regionu Zapadnog Balkana.

Iz ovog distributivnog centra, snabdevaće se: Bosna i Hercegovina, Makedonija, Albanija, Crna Gora i Srbija, odnosno tržište od oko 17 miliona ljudi.

phoenix_2_020417Novi logistički centar će objediniti tržišta Zapadnog Balkana koja se nalaze van Evropske unije pre svega kroz ponudu usluge iz jednog centra i specifičan know how koji zahtevaju veliki evropski proizvođači lekova koji snabdevaju ova tržišta.

Kroz ovaj koncept poslovanja, povećava se dostupnost medicinskih proizvoda tržištima Zapadnog Balkana koji postaje pristupačniji, regulatorno jednostavniji, sa stanovišta troškova povoljniji, logistički centralizovan i u potpunosti pokriven kao da je jedinstveno tržište.

U modernom regionalnom skladištu koje će ujedno biti i carinsko skladište, 15 najvećih evropskih proizvođača će poveriti skladištenje svojih proizvoda ali i kompletnu manipulaciju robom čime će značajno biti unapređena distribucija lekova krajnjem korisnicima. Osim ovih usluga, farmaceutskim proizvođačima se obezbeđuju i usluge registracije proizvoda, razvoj i implementacija marketing strategije kao i interventni uvoz lokalno neregistrovanih lekova.

phoenix_1_020417„Phoenix Pharma“ u ovom regionu obavi 1 milion isporuka godišnje, zapošljava skoro 2.000 ljudi (od čega samo u Srbiji 1.300), obavlja svoje poslovne aktivnosti u mreži od preko 200 sopstvenih apoteka i 600 partnerskih apoteka, i ostvaruje ukupan promet od 470 mil EUR. Poslovni rezultati su u konstantnom usponu sa godišnjim rastom od 12% (podatak se odnosi na uporedne podatke 2016. u odnosu na 2015. godinu).

Moderno skladište koje je otvoreno u Šimanovcima, funkcioniše u potpunosti u skladu sa zahtevima Dobre distributerske prakse (GDP), prostire se na ukupnoj površini od 10.230 m2 od čega je 7.000 m2 modernog skladišnog prostora koji može da primi oko 12.000 paleta uključujući i 500 paletnih pozicija u hladnom lancu.

Otvaranjem novog logističkog centra u Beogradu, pored navedenog, „Phoenix“ će biti u mogućnosti da značajno redukuje složenost procesa međunarodne logistike a time i značajno smanji troškove kroz optimizaciju zaliha.

phoenix_3_020417– Projekat ’’Most Jugoistočne Evrope’’ (CEE Bridge) obezbeđuje pristup regionalno povezanim tržištima u celom regionu Jugoistočne Evrope i mi smo sigurni da će svi naši partneri prepoznati prednosti jedinstvenog rešenja koje pruža koncept ’’sve u jednom’’ (’’all in one’’) u kojem logistički centar u Beogradu predstavlja jednu veoma važnu kariku u kompletnom logističkom lancu, kako u logistici zdravstvene usluge tako i u veleprodaji prema apotekama –  rekao je izvršni direktor „Phoenix“ grupe, Oliver Windholz.

On je dodao da očekuje da će uspešno poslovanje kompanije u Srbiji i svim tržištima Zapadnog Balkana, nastaviti da se kreće uzlaznom putanjom kao i da će novi logistički centar značajno doprineti ostvarenju tog cilja.

U sastavu „Phoenix“ grupe posluje i transportno preduzeće „Transmed„.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.