(FOTO) „Nelt“ i „Dachser“ predstavili novu uslugu transporta prehrambenih proizvoda

Kompanija „Nelt“ je ostvarila saradnju sa jednim od globalnih lidera specijalizovanih za logistiku hrane, nemačkom kompanijom „Dachser„. Zahvaljujući toj saradnji omogućena je nedeljna isporuka komadnih pošiljki prehrambenih proizvoda iz cele Evrope u Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu preko „Nelt“ logističkih i distributivnih kanala.

Kompanija „Nelt“ je ove godine postala članica Evropske mreže za distribuciju prehrambenih proizvoda (The European Food Network) na čijem je čelu kompanija „Dachser“. Mreža pokriva 34 zemlje EU i raspolaže sa oko 1,74 miliona kvadratnih metara prostora za skladištenje hrane i oko 10.500 kamiona hladnjača.

– Ulaskom kompanije „Nelt“ u sastav Evropske mreže za distribuciju prehrambenih proizvoda je veoma značajan korak za nas kao kompaniju i u duhu je naše strategije stalnog rasta i razvoja. Kontinuiran i direktan transport prehrambenih proizvoda po najvišim standardima će uticati na razvoj i kvalitet tržišta Zapadnog Balkana. Benefiti koje korisnici našeg servisa ostvaruju su sigurnost isporuke, ekonomičnost i jednostavna komunikacija prilikom praćenja pošiljki. U sledećoj fazi je planiran i servis izvoza ka tržistu EU – izjavio je Ivan Milićević, Nelt LSP menadžer operacija i razvoja.

Heidi Matthäus, direktorka razvoja Evropske mreže u kompaniji „Dachser“, je izjavila da kompanija „Nelt“ svojim inovativnim pristupom u poslovanju, stabilnim i kontinuiranim rastom doprinosi ispunjavanju jedinstvenih standarda mreže u pogledu procesa i informacionih sistema kojima su osigurani pouzdanost i kontinuitet.

– Ekspertiza i snažno prisustvo na lokalnom tržištu naših partnera je od ključnog značaja za održivost mreže, a „Nelt“ ispunjava sve uslove i vidimo ga kao ključnu figuru za region Balkana –  izjavila je Heidi Matthäus.

Inače, „Dachser“, osnovan 1930. godine u Kemptenu, jedan je od globalnih lidera u logistici, specijalizovan za logistiku hrane. Zapošljava 27.450 ljudi na 409 lokacija širom sveta. U 2016. godini ostvario je promet od 5,7 mlrd EUR i realizovao više od 80 miliona pošiljki. Zajedno sa 11 partnera, „Dachser“ je osnovao Evropsku mrežu za hranu 2013. godine.