(FOTO) „Nelt“ otvorio novi regionalni distributivni centar u Bijeljini

U prisustvu predstavnika vlasti, poslovne zajednice i medija, danas je u Bijeljini svečano otvoren novi „Neltov“ distributivni centar. Ovom investicijom, vrednom 2 miliona KM, završen je šestogodišnji investicioni ciklus, započet otvaranjem distributivnih centara u Sarajevu i Banja Luci, sa ciljem obezbeđivanja infrastrukture za nesmetano izvođenje distributivno prodajnih operacija na tržištu BiH.

Distributivni centar Bijeljna zauzima površinu od oko 2.000m2, od čega 200m2 čini skladišni prostor u temperaturnom režimu od 0 do 4C, 540m2 skladišni prostor u temperaturnom režimu od 10 do 20 C i 560m2 čini ambijentalno skladište.

Ukupna površina kancelarijskog prostora iznosi oko 600 m2. Pokrivaće prodaju i distribuciju na teritoriji severoistočne Bosne i Hercegovine, uključujući oba entiteta i distrikt Brčko, te veće gradove sa okolinom kao što su Bijeljina, Tuzla, Zvornik, Brčko i Modriča.

Skladišni prostor opremljen je najsanelt_041215vremenijom skladišnom opremom – visokoregalnim i čeonim vuljuškarima i WMS sistemom GOLD kategorije, a do kraja naredne godine u ovom objektu biće implementirana i Pick To Voice tehnologija za komisioniranje robe putem glasovnih komandi, čiji je  „Nelt“ pionir u upotrebi na tržištima Srbije i Crne Gore.

– Izgradnja novog distributivnog centra zajedno sa implementacijom SAP poslovnom sistema, jedan je od najznačajnijih projekata „Nelta“ BiH u 2015. godini. Imajući u vidu činjenicu da su novi skladišni kapaciteti izgrađeni prema najvišim tehnološkim i bezbedonosnim standardima, uveren sam da ćemo pored unapređenja postojećih operacija ostvariti i saradnju sa novim partnerima u narednom periodu – rekao je Neven Hadžisulejmanović, izvršni direktor „Nelt“ d.o.o.

 nelt_1_041215– Kompanija „Nelt“ do danas je na tržištu BiH investirala 15 miliona KM, obezbedila preko 250 radnih mesta i doprinela razvoju mladih i perspektivnih pripravnika koji su danas nosioci „Nelt“-ovog poslovanja u BiH. Izgradnja distributivnog centra u Bijeljini još jedan je značajan korak u unapređenju poslovnih procesa i zadovoljenju potreba naših partnera na ovoj teritoriji –  izjavio je Miloš Jelić, izvršni direktor „Nelt Grupe“.

U ovoj poslovnoj godini kompanija će zabeležiti neto prihod od cca 100 mil EUR, što je po ostvarenim neto prihodima svrstava među četiri vodeća distributera robe široke potrošnje u BiH.

„Nelt“ je prisutan na tržištu Bosne i Hercegovine od 2006. godine. Sa sedištem u Istočnom Sarajevu i distributivnim centrima u Banjaluci i Bijeljini kompanija zapošljava preko 200 ljudi. „Nelt“ u BiH sarađuje sa principalima „Mondelez“, „Arla“, „Bic“, „Philips“, „British American Tobacco“, „Japan Tobacco International“, „Fabrika duhana Sarajevo“, “ Neoplanta“, „Kent“ i „Majevica“.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.