GEFCO preuzima Chronotruck digitalnu platformu za unapređenje transportnih usluga

GEFCO Grupa je objavila da preuzima Chronotruck, kompaniju koja povezuje pošiljaoce i prevoznike putem inovativne digitalne platforme. Akvizicija je u skladu sa strategijom kompanije GEFCO da upotrebom inovativnih tehnologija poboljša korisničko iskustvo i ponudi potpuno digitalizovane usluge kako bi zadovoljila potrebe sadašnjih i budućih logističkih ekosistema.

Chronotruck posluje od 2016. godine sa ciljem da pruži kompanijama najbolju platformu za naručivanje transporta i istovremeno smanji broj praznih kilometara za prevoznike. Chronotruck omogućava kompanijama da optimizuju troškove u realnom vremenu, trenutnim pronalaskom prevoznika koji se nalaze na traženoj ruti i nudi inovativni portfolio digitalizovanih usluga, uključujući sistem za trenutno dostavljanje ponuda, praćenje pošiljke putem GPS sistema, dokaze o isporuci i izdavanje elektronskih faktura.

Digitalna platforma omogućava prevoznicima da optimizuju tokove preuzimanjem tereta na obližnjim lokacijama kako bi se iskoristio pun kapacitet kamiona. Do danas, više od 9.000 klijenata je koristilo usluge kompanije Chronotruck.

GEFCO poseduje temeljno znanje i iskustvo u oblasti integrisane logistike, dok Chronotruck obezbeđuje agilnost, tehničko znanje i pristupačnost,podstičući inovativna rešenjatokom saradnje sa klijentom. Chronotruck će ostati nezavisan entitet i brend unutar kompanije GEFCO.