Hrvatska pošta gradi LOGISTIČKI centar vredan 8 miliona evra

Hrvatska pošta dobiće polovinom naredne godine novi logistički centar vredan 60 miliona kuna (oko 8,045 miliona evra). U objektu od oko  5.000 m2 u Kukuljanovu, na području grada Bakra, obavljaće se aktivnosti distribucije, paketska dostava, deo poslova poštara i kompletna administracija, saopšteno je na zvaničnom sajtu kompanije.

– Pošta je dosad uložila sredstva u objekte u Zadru i Osijeku, sagradila Novi sortirni centar u Velikoj Gorici, a sada je na redu ulaganje za područje Primorsko-goranske i Istarske županije. Gradnjom novog poslovnog objekta Kukuljanovo, Hrvatska pošta imaće četiri najmodernije tačke u mreži objekata za sortiranje pošiljaka – navodi se.

Lokacija na kojoj se gradi novi logistički centar je odlično saobraćajno povezana, u neposrednoj blizini je put Rijeka-Zagreb i Kvarnerska cesta, a centar Rijeke je udaljen svega 10 kilometara.

Kamen temeljac postavljen je 31. januara, a rok za završetak radova je 18 meseci. Novi objekat imaće i sopstvenu solarnu elektranu, navodi se na sajtu Hrvatske pošte.