Huawei u Sloveniji otvara logistički centar za evropska tržišta

Kineski tehnološki gigant Huawei planira da u Sloveniji uspostavi centralno regionalno čvorište za Srednju i Jugoistočnu Evropu, izgradnjom centralnog skladišta blizu ljubljanskog aerodroma Brnik. Na ovaj način, povećaće se i značaj Luke Kopar, kao destinacije za snabdevanje 19 tržišta u Evropi.

Kompanija Huawei pokazala je ovom poslovnom odlukom da prepoznaje strateški položaj Slovenije i njene glavne luke, uvrstivši ovu zemlju na listu svojih glavnih logističkih destinacija, izjavila je regionalna direktorka Beata Bogadi.

Proširenje skladišnih objekata u blizini aerodroma biće realizovano u dva koraka. Prvo će postojeće skladište biti prošireno na 4.000 kvadratnih metara, a zatim na 6.000, najavio je Huawei u četvrtak.

Kako je saopšteno, to znači da će tokovi transporta robe za za 13 zemalja EU i šest zemalja koje nisu članice EU biti preusmereni ka Luci Kopar i aerodromu Brnik. Vrednost projekta procenjuje se na oko 9 miliona evra, sa potencijalom za dalji rast. Očekuje se da će zahvaljujući ovoj investiciji u Sloveniji biti otvoreno oko 40 novih radnih mesta.

Huawei zasad preko koparske luke godišnje dostavlja velike količine tereta iz Kine prema skladištima u Mađarskoj i za druge klijente u Evropi, a računaju na to da će gradnjom novog velikog skladišta u Sloveniji skratiti rokove isporuke evropskim kupcima, prenosi seebiz.eu.