IKEA proslavila 3. rođendan u Srbiji

Kompanija IKEA proslavila je 10. avgusta treću godinu poslovanja u Srbiji. Robnu kuću IKEA Beograd tokom prethodnih 12 meseci obišlo skoro 1.500.000 posetilaca, dok su na veb-sajtu ikea.rs inspiraciju i rešenja za uređenje doma potražili više od 15 miliona puta.

Među najprodavanijim IKEA proizvodima u Srbiji našle su se POKAL čaše, kojih je u prethodnoj godini prodato čak 179.478 komada, što je dovoljno da svi stanovnici Kragujevca nazdrave istovremeno. Visina svih naslaganih BEKVÄM stolica sa 2 stepenika prodatih u robnoj kući Beograd dostiže čak 3.570 metara, što je jednako visini 17 Avalskih tornjeva.

IKEA Family danas broji 232.803 članova, od kojih se 37.586 učlanilo u prethodnih godinu dana.

– U izazovnom periodu s kojim smo se suočili, osim brige o zaposlenima, IKEA se trudila da doprinese i boljem životu u zajednici u kojoj posluje. Svesni važnosti doma, kao i sigurnosti i udobnosti koju nam pruža, naš prioriteti bili su da zaposlenima i posetiocima pružimo bezbedno okruženje za rad i kupovinu, te da IKEA asortiman i usluge učinimo još pristupačnijim i dostupnijim što većem broju ljudi u Srbiji, tako da smo u fokus stavili onlajn poslovanje – navode u kompaniji IKEA.

Kako bi doprinela očuvanju životne sredine i stvaranju pozitivnog uticaja na mnoge ljude i planetu, IKEA Srbija je iz svoje ponude izbacila sve plastične proizvode za jednokratnu upotrebu, uključujući slamčice, vrećice za zamrzavanje i led, kese za smeće ali i jednokratne plastične proizvode koji služe za posluživanje u IKEA Restoranu i Bistrou, poput pribora za jelo, slamčica, čaša, tanjira i mešalica za piće.

I u narednoj godini IKEA Srbija će nastojati da bude dobar komšija zajednici u kojoj posluje, kao i da motiviše ljude na održive izbore, dodaje se u saopštenju.

Pročitajte intervju koji je neposredno pre otvaranja robne kuće IKEA Beograd za PlutonLogistics dao Holger Milster, direktor logistike IKEA Jugoistočna Evropa. 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.