Industrijski park Beograd završava četvrti logistički centar i planira još dva objekta

Posle uspešno završene izgradnje tri logistička centra u industrijskoj zoni 5.1 Šimanovci, kompanija Industrijski park Beograd privodi kraju i radove na četvrtom objektu. Izgradnja ovog logističkog centra započela je u aprilu 2018. godine, a očekuje se da će radovi biti gotovi do kraja januara 2019, kažu za eKapiju iz IPB.

– Objekat IPB04 prostire se na površini od 15.670m2, pri čemu je 14.000 m2 skladišnog prostora, a ostatak je kancelarijski prostor. Očekujemo da će radovi biti gotovi do kraja januara 2019. godine, a i ovaj objekat već ima svog zakupca, kompaniju Milšped – kažu iz Industrijskog parka Beograd.

Ova kompanija osnovana je 2006. godine, a svojim klijentima pruža usluge izgradnje i održavanja logističkih centara u zoni 5.1 u Šimanovcima (skladišni objekti, magacini, proizvodni pogoni).

– Kompanija Industrijski park Beograd je u ovaj projekat uložila oko 6 mil EUR, dok smo u celokupnu industrijsku zonu investirali više od 30 mil EUR – navode iz IPB.

I četvrti objekat IPB nalazi se nedaleko od postojećih izgrađenih logističkih centara koji su već našli svoju upotrebu. Budući zakupac će uz logistički centar dobiti i parking prostor za automobile, kombije, kamione i šlepere. Projekat je rađen po svim svetskim standardima kao i po standardima FM global splinker sistema, a akcenat je stavljen i na energetsku efikasnost objekta.

Tokom rada na projektima, Industrijski park Beograd je vodio računa i o zaštiti životne sredine. Tako su za otpadne vode ugrađeni separatori za ulje i masti, kao i bio jame za fekalnu kanalizaciju. Prilikom gradnje nisu korišteni materijali koji zagađuju živtonu sredinu.

 

Kompanija je tokom realizacije projekta sarađivala sa brojnim kompanijama, pa, kada je reč o građevinskom delu posla partneri na projektu bili su Martini, Instalteh, Prota Invest, Tisa i mnogi drugi. Kada je reč o zakupcima objekata, tu su Milšped, Bosch, dm, Ball packaging.

A dok se radovi na četvrtom logističkom centru bliže kraju, Industrijski park Beograd planira nove projekte.

– Upravo je počela izgradnja petog objekta, koji će biti iste površine kao i prethodni (15.670m2), a u toku je i završetak projekata za novi logistički centar – IBP06. Radovi na izgradnji šestog objekta trebalo bi da krenu u martu 2019. godine – najavljuju iz kompanije.

Kako navode, za IPB05 neki ugovori su već zaključeni i poznati su izvođači.

– Reč je o kompanijama Tisa industry, Euromont, Procon, Instalteh, Prota invest. Projektanti su Dva studio (Milan Đurić) i Biro za projektovanje (Danijela Mišković). U pripremi je i tender za određenu vrstu radova koja još nije ugovorena, a prednost će imati izvođači radova sa IPB04 koji završe radove u ugovornom roku i kvalitetu. Što se tiče IPB06, tender je planiran za sledeću godinu.