Inovativne tehnologije za rast profitabilnosti skladišta – STAMH predstavio savremene sisteme

Preduzeće STAMH d.o.o, potpuno reorganizovana jedinica STAMH Grupe u Srbiji, učestvovalo je na IX godišnjoj konferencije Logistike i transporta. Jedna od glavnih tema događaja održanog 9. novembra u Beogradu, bila je optimizacija intralogistike i distributivnih centara, a zahvaljujući izlaganju kompanije STAMH učesnici su mogli da saznaju kako inovativne tehnologije skladištenja utiču na smanjenje troškova i rast profitabilnosti.

Igor Rak, regionalni Sales Manager pred uzeća STAMH, istakao je da je potpuno jasno da se logistički lanac koji dobro funkcioniše, mora oslanjati na dobro organizovana i brza logistička čvorišta.

– Skladišna oprema koja dobro funkcioniše i pravilno projektovanje procesa u distributivnom centru, od suštinske su važnosti – istakao je Rak.

Tokom foruma bile su izložene inovativne tehnologije skladištenja za palete, kao što je poluautomatski Radio Shuttle sistem i Mobile Racking paletni regali, koji značajno ubrzavaju sve magacinske procese i mogu smanjiti operativne troškove u budućnosti.

Ovi sistemi omogućavaju do 100% optimizaciju skladišnog prostora – što znači da u istom prostoru možete da uskladištite duplo više paleta, čineći vaše skladište isplativim i profitabilnim, dodao je Rak.

Tokom konferencije, predstavnici STAMH d.o.o. pokazali su kako regalni sistemi već funkcionišu u distributivnom centru izvorske vode Rosa, kod Toplog Dola na jugu Srbije. Preduzeće STAMH opremilo je Coca-Cola logističko čvorište, koje je opslužuje tržišta Austrije (sedište kompanije), Italije, Srbije, Bugarske, Rumunije, Grčke, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije. Poluautomatski Radio Shuttle sistem u njemu baferuje, skladišti i preuzima do 4.608 paleta sa veoma velikom gustinom skladištenja, a organizovan je u 32 koridora u dubinu sa ukupno 6 nivoa slaganja.

– Naš glavni cilj tokom konferencije bio je da uverimo naše partnere da pri projektovanju novih skladišta i izboru opreme konsultuju kompaniju sa izuzetnim međunarodnim iskustvom i dokazanom stručnošću – ističe Rak.

Godišnju konferenciju Logistike i transporta, po 9. put zaredom, organizovalo je Srpska logistička asocijacija (SLA), udruženje čiji je osnovni cilj unapređenje transportnih, logističkih i procesa lanca snabdevanja u Srbiji.

Više detalja o sistemima za skladištenje STAMH Grupe možete saznati na sajtu stamh.com/rs.

Za dodatne informacije:

STAMH – Storage Technologies and Material Handling
T: + 381 11/749-3541
M: office.rs@stamh.com
stamh.com/rs

Pratite STAMH na društvenim mrežama:
LinkedIn:https://www.linkedin.com/company/stamh/
Facebook: https://www.facebook.com/stamh