Intereuropa otvorila novi logistički centar u Novim Banovcima (FOTO)

Kompanija Intereuropa juče je svečano otvorila novi logistički centar u Novim Banovcima, nadomak Beograda. Novi logistički kapaciteti obuhvataju 14.600 m2 skladišnog prostora, odnosno više od 17.000 paletnih mesta u visokoregalnom skladištu, uz 1.900 m2 podnog skladišta, kao i 3.600 m2 prijemno-otpremnih površina.

Srbija predstavlja strateško tržište za Grupaciju Intereuropa, koja u našoj zemlji već poseduje sopstvene skladišne kapacitete. Novi logistički centar u okviru kompleksa CTPark Belgrade North, sada će omogućiti kompaniji da odgovori na povećani protok robe u ovom delu Jugoistične Evrope, doprineti poboljašnju performansi podružnice u Srbiji, kao i poboljšanju robne razmene između Srbije i Slovenije i drugih zemalja u kojima Grupa posluje.

Kroz novi logistički centar u Novim Banovcima, Intereuropa dopunjuje paletu logističkih usluga i jača svoju tržišnu poziciju, istaknuto je na svečanom otvaranju.

– Srbija je za nas veoma važno tržište. Pored kapaciteta koje već imamo u ovoj zemlji, danas otvaramo i jedan od najsavremenijih logističkih centara u celoj Grupaciji Intereuropa. Objekat će nam omogućiti razvoj i širenje naše logističke mreže, veći obim logističkih operacija i jačanje naše pozicije, kako u Srbiji tako i u celom regionu – rekao je Damjan Vajs, predsednik uprave Intereuropa d.d.

– Naša misija je da obezbedimo izuzetnost u svakom aspektu – dodao je.

Kompleks u Novim Banovcima biće novi distributivni centar kompanije Hisense Gorenje za celu Evropu, za kategoriju malih kućnih aparata.

Goran Vukelić, direktor logistike Hisense Gorenje Europe d.o.o., istakao je da kompanija beleži izuzetan rast tokom prethodnih godina, kao i da se takav trend očekuje i u narednim godinama. U 2019. godini ukupan prihod u Evropi iznosio je 1,6 milijardi evra, dok se već u ovoj godini očekuje preko 3 milijarde.

– Cilj za 2025. je blizu 6 milijardi, kao i 10 milijardi evra u 2030. – rekao je Vukelić, istakavši da se u 2022. beleži dvocifreni rast u svim programima.

Kada je reč o malim kućnim aparatima, taj segment je u 2022. porastao 21%. Upravo zbog tog rasta koji imamo, bila nam je potrebna savremena lokacija, sa koje ćemo vršiti isporuke malih kućnih aparata za celu Evropu i ovo je naš novi distributivni centar, izjavio je direktor logistike Hisense Gorenje Europe.

Na ovom strateškom projektu predano se radilo više od godinu dana, podsetio je Nebojša Mandić, generalni direktor AD Intereuropa Logističke usluge Beograd, koji je naveo da će se sa ove lokacije vršiti prijem i otprema Hisense Gorenje proizvoda do kapaciteta od 35.000 proizvoda dnevno. 

– Izuzetno cenimo poverenje koje su nam ukazali partneri iz kompanije Hisense Gorenje. Od prvog upita do danas, zajedno smo prešli veliki put. Sa radošću očekujemo dalji rast poslovne saradnje, a na ovaj korak gledamo samo kao na prvi projekat od mnogih koji su ispred nas – rekao je Mandić.

Generalni direktor AD Intereuropa Logističke usluge Beograd zahvalio se Upravi carina koja je pružila podršku u uspostavljanju potrebnih carinskih procesa, kompaniji CTP, Upravi Grupe Intereuropa, kao i celom projektnom timu koji je učestvovao u realizaciji ovog velikog projekta.

– Zadovoljstvo nam je što se kompanija sa velikom tradicijom uselila u najveći logistički park u Srbiji CTP Belgrade North. Zgrada u kojoj će poslovati je sagrađena po najvisim standardima, energetski je efikasna i poseduje BREEAM sertifikat koji predstavlja jedan od najvažnijih sistema rangiranja za zelene zgrade – rekao je Petar Kolognat, rukovodilac razvoja biznisa kompanije CTP u Srbiji.