Kako školovati logističke stručnjake?

Potrebe za logističkim stručnjacima na različitim pozicijama u lancu snabdevanja značajno rastu u svetu, ali i na tržištu Srbije. Sa razvojem novih tehnologija, digitalizacijom i različitim strategijama poslovanja rastu i menjaju se zahtevi za kompetencijama, znanjima i veštinama koje je potrebno da poseduju logistički inženjeri, menadžeri i eksperti u lancu snabdevanja. Opravdano se postavlja pitanje kako školovati buduće logističke stručnjake.

Ovo pitanje će biti tema panela koji će se održati 30. novembra 2019. godine na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Panel pod nazivom „U susret akreditaciji studijskog plana i programa logistike“, organizuje Odsek za logistiku zajedno sa bivšim studentima, sada uspešnim stručnjacima i menadžerima u različitim kompanijama na tržištu Srbije.

Cilj panela je da se, kroz diskusiju i saradnju profesora fakulteta i logističkih stručnjaka iz prakse, što bolje sagledaju potrebe, trendovi i očekivanja tržišta i poslodavaca u odnosu na kompentencije, znanja i veštine koje je potrebno da imaju studenti kada završe fakultet.

Inače, Saobraćajni fakultet teži da školuje inženjere u skladu sa najboljom svetskom praksom, savremenim standardima i trendovima u obazovanju, ali i sa potrebama tržišta, privrede i kompanija.

Program skupa možete videti OVDE.