Kako voće i povrće stiže na naš sto u svežem stanju?

Logistika od vrata do vrata hitnih transporta kao što je prevoz voća i povrća zahteva maksimalnu tačnost i profesionalnost od starta. Osim toga isporučioci moraju fleksibilno reagovati na akcije trgovine i ponekad umesto celog kamiona transportovati „samo“ nekoliko paleta. Uz to nalogodavci žele da imaju mogućnost da svoju robu uvek prate na mreži. Zahtevi u transportu su u najmanju ruku isto toliko visoki kao i u proizvodnji. Tako se špansko preduzeće „Germans Barri“ kod svog voća i povrća uzda ne samo u najnovije skladište i rashladne tehnologije, već i u digitalnu optimizaciju transporta.

Klijent
Ono što se pre 60 godina smeštalo na mali štand za voće i povrće u Barcelonas Mercado de Born, današnjoj veletržnici Mercabarna, trenutno se prostire na 2.100 m2 i 12 štandova. Celih 7.000 m2 obuhvata moderno skladište porodičnog preduzeća koje već u drugoj generaciji vode braća Luis Barri i Salvador Barri. Ovde se uz pomoć najnovijih tehnologija kalibriraju, sortiraju i pakuju različite sorte krompira, luka i salata, kao i rotkvica, karfiola, brokolija, praziluka, šargarepe ili paradajza. Upravo onako kako odgovarajući kupac traži i želi.

Izazov

30 procenata proizvoda preduzeća „Germans Barri“ završava u veletržnici Mercabarna, po 20 procenata u nacionalnim i internacionalnim supermarketima, 10 procenata u veleprodaji i preostalih 20 procenata u maloprodaji. Veliki deo proizvoda se uvozi, kao što su npr. koren juke iz Južne Amerike, đumbir iz Kine ili slatki krompir iz SAD. Zajedno sa izvozom u sve evropske zemlje „Germans Barri“ godišnje transportuje ukupno 150 miliona kilograma sveže robe.

– Mi nudimo veliki izbor proizvoda po dobrim cenama i sa dobrom uslugom, dakle i dodatna logistička rešenja. Naši klijenti kod nas mogu naručiti cele kamione, ali i samo nekoliko paleta. Za to moramo biti i fleksibilni i odgovoriti na veoma specifične zahteve u hladnom lancu. Na kraju krajeve svako hrskavo, sočno voće i povrće mora biti dobrog kvaliteta po pravoj ceni i u pravo vreme – objašnjava Marta Barri, kći osnivača Ramóna Barrija i rukovodilac odeljenja uprave i finansija.

Najveći izazov poslovanja preduzeća „Germans Barri“ je to što interesi, naručene količine i ritam njihovih naručilaca stalno variraju.

– Naše narudžbine i rute se stalno menjaju. Zbog toga su nam stalno potrebni novi prevoznici. Do sada smo imali veoma veliki rastur i gubitak vremena prilikom traženja partnera za prevoz. Od preko 2000 poslatih elektronskih dopisa pročitano je možda 10-20 procenata. To je neproduktivno i često veoma nervira što se stalno mora juriti. Kad je u pitanju sveža roba na vratu imate kako vreme tako i velike tehničke zahteve u pogledu hladnog transporta –  priča Natalia Echeverry, dispečerka u preduzeću „Germans Barri“.

Rešenja

Zahvaljujući velikom rasponu kao i velikoj brzini reakcije drugih korisnika „TimoCom-a Echeverry“ dobija na sigurnosti planiranja i može istovremeno agilno reagovati: „Kada objavim ponudu tovara, znam da ću u roku od 10 minuta dobiti odgovor od odgovarajućeg prevoznika.“

Jednostavna pretraga prevoznika takođe olakšava svakodnevni rad dispečera:

– Čak se istovremeno može pokrenuti više pretraga. Pri tom se zahvaljujući filteru pretraga može onoliko precizno prilagoditi koliko je to potrebno: prema vrsti vozila, utovarnom metru, relaciji itd, dodaje Echeverry.

Još jedan važan momenat je poverenje koje se kod „TimoCom“-a dodatno podržava odobrenjem praćenja prevoznika:

– Kada angažujemo nekog prevoznika preko „TimoCom“-a, možemo biti sigurni da će roba stići tamo, gde treba da stigne. Preko platforme smo izgradili mrežu partnera od poverenja sa kojima redovno sarađujemo.

Zahvaljujući jednostavnijem, bržem i sigurnijem ugovaranju transporta preko „TimoCom“-a Geramns Barri se sada može bolje koncentrisati na druge zadatka i povećavati kvalitet kompletne usluge svoje logistike od vrata do vrata.