Kina podržava svoje kompanije u gradnji skladišta u Evropi

Kina je pre nekoliko dana dala jasnu podršku kompanijama koje grade skladišta u inostranstvu, ukazujući da planira da podstakne e-trgovinu na domaćem tržištu i u međunarodnoj trgovini. To znači da kineske kompanije poput Shein, PDD, Temu, Alibaba i AliExpress, koje već beleže značajan rast u međunarodnoj trgovini, mogu imati podršku države u proširenju svojih poslovanja izvan granica Kine.

Kako prenosi seebiz.rs, prekogranična e-trgovina otvorila je nove mogućnosti rasta za kompanije koje su bile fokusirane na domaću potrošnju i koje su se našle u problemima suočenih sa usporavanjem privredne aktivnosti, krizom na tržištu nekretnina i izraženijom nesigurnošću posla. Ministarstvo trgovine Kine objavilo je u utorak nacrte propisa koji bi trebalo da podrže e-trgovinu na domaćem tržištu, ali i u spoljnoj trgovini.

Nacrti propisa koji podržavaju e-trgovinu na domaćem tržištu i u međunarodnoj trgovini, kao i poboljšanje upravljanja prekograničnim podacima i optimizacija praćenja prekograničnog izvoza, mogu dodatno olakšati poslovanje ovih kompanija.

Ministarstvo trgovine takođe najavljuje planove za „čišćenje“ kanala finansiranja i podršku kompanijama u sektoru prekogranične elektronske trgovine kako bi podigle svoje poslovanje na globalni nivo. Kina želi podržati svoje kompanije u proširenju njihovog uticaja na međunarodnom tržištu e-trgovine.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.