Kuda ide upravljanje lancem snabdevanja?

Sedmi Dan moderne logistike Supply Chain Managment 4.0, održan u zagrebačkom kongresnom centru Antunović 18. aprila, okupio je brojne preduzetnike, predsednike kompanija, direktore, direktore lanca snabdevanja, logistike i distribucije, kao i konsultante.

Učesnike konferencije na početku su pozdravili uz najavu sadržaja predsednik Udruženja za upravljanje lancem snabdevanja CSCA Zoran Ković i direktor „Logiko Consulting„-a Antonio Zrilić koji je u svojem predavanju Quo Vadis Supply Chain Management – Kuda ide upravljanje lancem snabdevanja? ukazao na najnovije tehnološke trendove u savremenoj logostici.

Antonio Zrlić

Ovogodišnji key note speaker bio je ugladni stručnjak, gost iz Irske, osnivač i glavni direktor „Alba Consulting„-a  Patrick Daly. On je u svom predavanju „Kako logistički pripremiti kompanije iz malih zemalja za globalnu konkurenciju?“,  iz svog iskustva konsultanta u brojnim logističkim poslovima u Evropi, Aziji i Americi govorio o načinima organizacije lanca snabdevanja za ubrzanje profitabilnog rasta.

Nakon key note predavanja u formi one-on-one razgovora Antonio Zrilić i Patrick Daly razgovarali su u novim tehnologijama u lancu snabdevanja, te o ključnom problemu sezonalnosti logistike u Hrvatskoj, odnosno o tome na koji način balansirati uticaj turizma na supply chain?

Nakon zanimljivih informacija o sezonalnosti lanaca snabdevanja koji nisu izraženi samo zbog turističke sezone nego i dana vikenda održana je panel rasprava koju je moderirao Antonio Zrilić, a u kojoj su Darko Marčinko iz kompanije „Špica“ i Stojan Pašalić iz „Atlantic grupe„, te Mladen Sedinić učesnicima konferencije predstavili primenu tenologije pick-by-vision u logistici „Atlantic grupe“.

Okrugli sto

Predavanje „Kako bitcoin pomaže u upravljanju lancem snabdevanja“ održao je direktor slovenačkog „OriginTrail„-a Nino Pirtovšek.

Nakon toga održan je još jedan panel s tematikom sezonalnosti u logistici koji je moderirala Branka Tokić, a učesnici su bili Zoran Ković iz „LaLog„-a, Dinko Crkvenac iz „Konzum“-a, Igor Šaravanja iz kompanije „Alca„, te Patrick Daly iz „Alba Logistics“. Glavne teme panela bile su na koji način skratiti vreme obuke sezonaca u logističkim poslovima, kao i rešenja za što bezbolnije prevladavanje izražene sezonalnosti u lancima snabdevanja, odnosno o balansiranju logističkih kapaciteta tokom cele godine.

Konsultant u logistici Zoran Đurđević iz „Kala Consulting„-a podržao je predavanje „Planiranje proizvodnje 4.0“ ukazujući na osnovne zamke digitalizacije poslovanja i rešenjima koja najbolje primjenjuju informatizaciju i digitalizaciju poslovanja.

Aleš Šabić iz kompanije „Špica“ praktično je objasnio način funkcioniranja naočara za upravljanje skladištem pick-by-vision, prednosti koje ta tehnologija donosi, a Nebojša Katić iz „Zebre Tehnologies“ predstavio je Zebra terminal za skladište, uređaj s kojim se postiže značajna radna i vremenska ušteda u operacijama u skladištu. Uređaj olakšava praćenje proizvoda u skladištu, kretanje zaliha i inventara, omogućuje brzu obradu i precizno skeniranje, bežičnu komunikaciju, dodirni zaslon…

Konferencija je završila predavanje direktora kompanije „Ortec“ za Jugoistočnu Evropu Adija Karamehmedovića pod nazivom Matematička optimizacija  – prognoza potražnje.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.