„Kuehne Nagel“ dodatno proširuje poslovanje u autoindustriji

Od 1. novembra 2015. „Kuehne  Nagel“ će upravljati sveobuhvatnim obimom usluga za logistiku rezervnih delova u ime BMW Grupe. „Kuehne Nagel“ će pružiti podršku BMW Grupi u pogledu implementacije ove strukture za njihovu složenu logistiku rezervnih delova u Centralnom distributivnom centru (CDC) u Bavarskoj: Iz CDC-a, BMW Grupa obezbeđuje delove svojim regionalnim distributivnim centrima širom sveta, koji zatim dalje obezbeđuju isporuku lokalnim ovlašćenim BMW dilerima u pojedinim državama.

„Kuehne Nagel“ će od novembra postepeno preuzimati poslovanje na tri CDC lokacije u Donjoj Bavarskoj. Pored delatnosti prijema robe, kontrola i pakovanje rezervnih delova su takođe uključeni u obim usluga. Dalje, kompanija „Kuehne Nagel“ će takođe biti odgovorna za skladištenje, komisioniranje i izlaz robe.

 – Već dugi niz godina kompanija „Kuehne Nagel“ predstavlja snažnog partnera u automobilskoj industriji. Ovaj novi ugovor sa BMW Grupom ističe našu sveobuhvatnu stručnost, naročito u složenoj oblasti logistike rezervnih delova. Zadovoljstvo nam je što smo proširili svoje partnerstvo sa BMW Grupom – kaže Jens Wollesen, član upravnog odbora nemačke „Kuehne Nagel“ organizacije, odgovoran za ugovornu logistiku.

Od logistike proizvodnje do isporuke po principu „tačno na vreme“/parcijalne isporuke do logistike pneumatika, povraćaja i rezervnih delova, portfolio usluga kompanije „Kuehne Nagel“ pokriva ceo životni vek vozila.  Više od  3.000 zaposlenih u Nemačkoj angažovano je na projektima vezanim za automobilski sektor.