Kuehne & Nagel spreman za razgovore o preuzimanju kompanije Panalpina

Švajcarska logistička grupacija Kuehne & Nagel spremna je da razgovara o potencijalnom preuzimanju njenog manjeg konkurenta – kompanije Panalpina, rekao je izvršni direktor KN Detlef Trefzger za švajcarski list Finanz & Wirtschaft, prenosi Reuters.

„Uvek smo spremni da razgovaramo“, rekao je Trefzger u intervjuu objavljenom u petak, 23. novembra.

Trefzger, koji je ove nedelje najavio i kupovinu američke kompanije Quick International za neobjavljenu cenu, izjavio je za švajcarske novine da se neće ustručavati od velikih preuzimanja, ali samo ako se obe strane slože da sklope dogovor.

„Nećemo izvršiti neprijateljsko preuzimanje“, rekao je Trefzger.

Grupa Kuehne & Nagel prošle godine je imala promet u iznosu od 18,6 milijardi franaka (18,7 milijardi dolara), dok je prihod manje kompanije Panalpina iznosio 5,5 milijardi dolara.

Reuters je kontaktirao kompaniju Panalpina, međutim ona je odbila da komentariše.

Panalpina, ipak, nezavisna kompanija

Panalpina je saopštila da želi da ostane nezavisna kompanija. Upravni odbor Panalpine ponavlja da kompanija želi da i dalje samostalno razvija svoj posao. Strategija razvoja kompanije podrazumeva sopstvene  akvizicije jer „postoji nekoliko zanimljivih tržišnih mogućnosti“.

Nije saopšteno da li se KN obratio Panalpini, ali je rečeno je da će odbor kompainje  uvek „razmatrati i procenjivati sve svoje opcije i mogućnosti u najboljem interesu svih zainteresovanih strana“.