„Lagermax“ otvorio logističko-distributivni centar u opštini Luka u Hrvatskoj

lagermax_121213Kompanija „Lagermax AED Croatia“ d.o.o. predstavila je još jedan logističko-distributivni centar u ovom delu Evrope u čiju je izgradnju i opremanje uložila 90 miliona kuna.

Centar se prostire  na površini od 50.200 m2 s ukupnim kapacitetom od 17.000 m2 skladišnog prostora, mogućnošću skladištenja 25.000 paleta, 37 utovarno/istovarnih rampi, te 1300 m2 kancelarijskog prostora.

Izgradnja ovoga centra smeštenog u neposrednoj blizini Zagreba u Opšini Luka dodatno pozicionira „Lagermax“ kao nezaobilaznu tačku i poveznicu između zapadne i istočne Evrope, a uz primenu najnovijih rešenja u logističkom poslovanju pružaće izuzetno visok kvalitet svojih usluga te potvrditi već odavno priznat status tržišnog lidera u ovom delu Evrope.

Do sada je koncern u Hrvatskoj investirao gotovo 320 miliona kuna i to u logistički centar u Luki za prihvat, skladištenje, pripremu i otpremu novih automobila za RH i okolne zemlje, u logistički centar u Industrijskoj zoni Kukuljanovo, ukupne površine 23.000 m2, s cca. 10.000 m2 skladišnog prostora i u novi logističko-distributivni centar u Gospodarskoj zoni Kukuzovac, nadomak Sinja, koji ujedno ima ulogu pretovarno-distributivne platforme za područje Dalmacije.

Takođe, kupovinom zemljišta u Industrijskoj zoni Nemetin investiraće u gradnju cross-dock platforme za područje Slavonije i Baranje.