„Lidl“ gradi distributivni centar u Staroj Pazovi

Nakon višemesečnih priprema i uspešno izvršenih administrativnih procedura,  nemačka trgovinska kompanija „Lidl“, u Opštini Stara Pazova, potpisala je Ugovor o kupovini opštinskog građevinskog zemljišta, čime se nagoveštava skori početak izgradnje glavnog „Lidl“ distributivnog centra u staropazovačkoj najatraktivnijoj industrijskoj zoni u blizini auto-puta E75 (Beograd-Subotica).

Ugovorom je utvrđena kupovina parcele površine oko 20 hektara, a budući objekat će, nakon izgradnje saobraćajne petlje na pomenutom auto-putu tj. putnom pravcu Nova Pazova-Stari Banovci, dobiti mogućnost povezivanja i sa autoputem E70 (Beograd-Zagreb), saopšteno je na zvaničnom opštinskom sajtu.

Ugovorom je predviđeno da parcela prelazi u svojinu kompanije uz naknadu od 157.948.800,00. Ugovoru je prethodio postupak javnog nadmetanja koje je otvoreno 15. avgusta ove godine.

Da podsetimo, nemački trgovinski lanac „Lidl“ je međunarodni diskontni lanac supermarketa sa sedištem u Nemačkoj, koji uspešno posluje u 25 zemalja, sa više od 200.000 zaposlenih u više 10.0 od00 filijala. Investiranje u tržište Srbije predstavlja nastojanje kompanije za daljim razvojem maloprodajne mreže i ponude visokokvalitetnih proizvoda po povoljnim cenama. Kupovina zemljišta za potrebe logističkog centra je najvažniji strateški korak u nizu planiranih aktivnosti ekspanzije na srpskom tržištu, navedeno je na opštinskom sajtu.