PRILAGOĐAVANJE NOVIM USLOVIMA: Proizvođač papira Koehler sirovinu sve više doprema železnicom

Čuveni proizvođač papira, nemački  Koehler, sve više se oslanja na železnički transport, kako bi osigurao pouzdanost lanca snabdevanja.

To preduzeće proširilo je i unapredilo postojeći železnički kolosek i kupilo specijalizovanog manevarskog robota. Ukupna investicija vredna je oko milion evra.

– To će omogućiti zaposlenima da samostalno i fleksibilno upravljaju manevrisanjem i obrađuju četiri puta više ulazne sirovine – objasnio je Andreas Riedlinger, vođa logističkog tima u kompaniji Koehler.

Unapređenje železničkog pristupa omogućilo im je da od početka godine tri do četiri nedeljna blok-voza zamene isporuke kamionima, koje su iznosile i do 15 dnevno.

Utovar se vrši u Luci Brake u Donjoj Saksoniji, gde stižu brodovi natovareni celulozom. Odatle vozovi kreću na jug noćnom rutom. Voz poznat pod nazivom „Pulp Sprinter“ (osoblje Deutsche Bahn-a takođe ga naziva „Koehler Sprinter“) sada obezbeđuje optimalno vreme dolaska, manje praznog hoda i stabilnije snabdevanje.

– Zbog peroda niskog vodostaja Rajne, koji se produžio tokom proteklih godina, postalo je neophodno da se izvrše određene izmene u lancu snabdevanja, iako je vodni transport i pretovar u pristaništu Kel i dalje na prvom mestu po količini dopremljene sirovine – kaže Klaus Krieg, supply chain menadžer Koehler Paper Group.

Povećavajući upotrebu železnice, osiguravamo pouzdanost lanca snabdevanja, a smanjujemo lokalni drumski transport i uticaj na životnu sredinu, što je idealna kombinacija, navodi Krieg.

Izvor/foto: koehlerpaper.com

Podeli na društvenim mrežama: