Mann+Hummel otvorio novi logistički centar u BiH

Kompanija Mann+Hummel BA otvorila je prošle sedmice novi logistički centar od oko 5.000 m2 u Tešnju. Izgradnja tog objekta najveća je dosadašnja investicija ove kompanije u Bosni i Hercegovini.

U izgradnju logističkog centra, koja je trajala godinu dana, uloženo je više od 4 miliona evra.

– Širenje logističkog prostora znači i stvaranje novog proizvodnog prostora u okvirima postojećih objekata, što je i preduslov rasta naše fabrike u Tešnju – rekao je Mahmut Galijašević, generalni direktor Mann+Hummel BA Tešanj.

Fabrika filtera u Tešnju privatizovana je 2005. godine, i od prometa od 25 miliona KM (12,5 miliona evra) i 420 zaposlenih, stigla je do 700 zaposlenih i 80 miliona KM (40 miliona evra) u 2020. Oko 97% proizvodnje plasira se na inostrano tržište.

– Želimo da širimo poslovanje u Tešnju, da uvećamo proizvodnju, promet, kao i broj zaposlenih. Naša kompanija je najveći nemački poslodavac na nivou cele države, a fabrika je i najveći poslodavac u opštini Tešanj – rekao je Galijašević.

Proizvodi globalne kompanije Mann+Hummel – filteri ulja, goriva, vazduha i kabine, ugrađeni su u najpoznatije brendove autoindustrije, kao što su Iveco, John Deere, Man, Mercedes Benzs, Scania, Fiat, Audi, BMW, Opel, Ford, SAAB… Ova Grupa, sa sedištem u Nemačkoj, 2019. generisala je promet od 4,2 milijarde evra.

Foto: mann-hummel.com (sedište Grupe, Ludvigsburg, Nemačka)