Mercator traži investitora za logistički centar

U cilju centralizacije logističkih aktivnosti i optimizovanja operativnih troškova, kao i radi daljeg rasta poslovanja, kompanija Mercator već nekoliko godina planira izgradnju novog logističkog centra u Ljubljani.

Lokacija predviđena za gradnju nalazi se u komercijalnoj četvrti Moste u Ljubljani, u neposrednoj blizini BTC biznis i šoping centra. Reč je o zemljištu koje je kompanija 2016. kupila od Slovenačkih železnica za oko 17 miliona evra. Investicija je prvobitno bila procenjena na 100 miliona evra, ali je zbog poskupljenja građevinskog materijala njena vrednost u međuvremenu skočila na najmanje 130 miliona.

Ideja kompanije je da investitor uloži u izgradnju, a zatim bi Mercator iznajmio logistički centar na petnaest godina, sa mogućnošću produženja na dodatnih petnaest godina. Procenjeno je da će se novi logistički centar prostirati na više od 92.000 kvadratnih metara.

Kao jedna od najvećih korporativnih grupa u Sloveniji, kompanija Mercator ostvaruje oko 30% tržišnog udela i posluje u više od 680 različitih prodavnica. Primarna i ključna delatnost u Sloveniji, kao i u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, je maloprodaja robe široke potrošnje.

Pojedine procene pokazuju da kompanija gubi oko 20 miliona evra godišnje zbog neoptimalno organizovane logistike, prenosi seebiz.eu.

Poziv za iskazivanje interesovanja objavljen je i na zvaničnom sajtu Mercator Grupe, gde se navodi da kompanije svoje pismo mogu dostaviti do 18. marta 2022.

Foto: mercatorgroup.si