MGSI traži konsultanta za izradu nove Nacionalne strategije transporta

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije traži konsultanta za izradu nove Nacionalne strategije transporta za period od 2022. do 2030. godine.

Republika Srbija je od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) kroz program Western Balkan Trade and Transport Facilitation dobila 35 miliona evra zajma, a deo ovih sredstva biće izdvojen i za pomenute konsultantske usluge.

Konsultant će, kako je saopšteno, biti zadužen „za izradu koherentne Nacionalne multimodalne transportne strategije i akcionog plana za održivi razvoj transportnog sektora u periodu 2022-2030. godine“.

Cilj strategije je da doprinese razvoju proširene, poboljšane i sigurnije transportne mreže, što će doprineti boljitku u svim oblastima transportnih usluga, uticati na privlačenje investicija i u nerazvijena područja, ravnomerni regionalni razvoj, više ulaganja u inovacije itd.

Strategija treba da uključuje i vremenski plan za institucionalne reforme i izgradnju novih kapaciteta kroz javna/privatna ulaganja, a ovim dokumentom biće obuhvaćeni svi vidovi transporta (drumski, železnički, vazdušni, vodni i multimodalni prevoz).

Ponude za iskazivanje interesa za konsultantske usluge dostavljaju se do 15. septembra.

Više detalja dostupno je OVDE.

Podeli na društvenim mrežama: