Milšped ulaže 30 miliona evra u novo skladište u Krnješevcima

Milšped Grupa najavila je značajno uvećanje skladišnih kapaciteta u svom kompleksu u Krnješevcima.Već u avgustu ova kompanija planira da otpočne gradnju novog skladišno-poslovnog prostora od oko 30.000 m2, čime će ukupan skladišni kapacitet biti uvećan sa sadašnjih 325.000 na 355.000 m2.

Iz Milšpeda najavljuju da će kompleks biti opremljen najsavremenijom opremom i automatizovanim skladišnim sistemima, prilagođenim e-trgovini i sa kapacitetima za regionalnu distribuciju pošiljaka. Osim toga, planiraju se kapaciteti za logistiku hladnog lanca, odnosno skladišni prostor za robu pod temperaturnim režimom, kao i investicija u prateću opremu za vozila.

– Skladišni objekat obuhvataće termokontrolisano-zatvoreno skladište, regalno skladište, CD skladište, carinsko skladište, reciklažnu platformu i galeriju,  kao drugi nivo skladišnog prostora – navedeno je u projektu.

Deo kompleksa biće i novi parking za teška teretna vozila sa 98 parking mesta, uz 5 mesta za punjače hladnjača, kao i ukopana vaga za teška teretna vozila od 60t, sa objektom za kontrolora.

Procenjena vrednost investicije je 30 miliona evra, a otvaranje novog kompleksa značiće posao za još 150 do 200 radnika.

Milšped Grupa pokrenula je u proteklom periodu nekoliko značajnih projekata, među kojima su pokretanje kurirske službe M-ONE,  izgradnja intermodalnog terminala u Nišu itd. Vodeći logistički sistem u regionu namerava da nastavi ulaganja u razvoj intermodalnog transporta i u narednom periodu. 

Foto: faceboook.com/Milsped