Na pomolu saradnja Amazona i Pošte Srbije – Moguće dvostruko niže cene poštarine

Američki Amazon, globalni lider u e-trgovini, mogao bi ubuduće da sarađuje sa Poštom Srbije, a cene poštarina za ovaj region bile bi pristupačnije i duplo niže od dosadašnjih, tako da proizvodi poručeni preko Amazon platforme budu povoljniji krajnjim kupcima, rečeno je na sastanku predstavnika Pošte Srbije i Amozona održanom u sredu, 2. novembra, u prostorijama Privredne komore Srbije.

Kako je saopšteno iz Pošta Srbije, predstavnici Amazona su upoznati i sa zakonom po kojem su pošiljke vrednosti manje od 50 evra oslobođene od carine, uz plaćanje PDV-a.

Između ostalog, na sastanku je razgovarano o budućnosti elektronske trgovine i saradnji Amazona i Pošte Srbije u ovom segmentu, budući da je ova američka kompanija fokusirana upravo na elektronsku trgovinu.

Sastanku sa predstavnicima Amazona prisustvovao je Zoran Đorđević, v.d. direktora JP Pošta Srbije, izvršni direktor Nebojša Marković, direktorka Funkcije usluga Bojana Nikolić i zamenik direktora Funkcije poštanske mreže Viktor Кostić.

Predstavnici Amazona došli su u Beograd na regionalni skup Western Balkan Regional Commercial Conference and B2B Event, koji organizuje Privredna komora Srbije u partnerstvu sa Ambasadom SAD u Srbiji i Američkom privrednom komorom, uz podršku Кomorskog investicionog foruma, saopšteno je iz Pošte.