NAJČITANIJE 2018: Ove teme su obeležile prethodnu godinu!

Još jedna godina je iza nas, a u njoj se najglasnije pričalo o problemima u struci. Da li su problemi kulminirali ili su bili drugi interesi da se o njima priča nije toliko važno. Važno je da su teme otvorene, videćemo kada će stići rešenja.
Teme koje su najčitanije u 2018. godini prate opštu sliku u industriji – nedostatak profesionalnih vozača, izmene zakona, nove procedure, priče o protestima…

Ubedljivo najčitaniji dokument sa više stotina hiljada pregleda je video u kojem je prikazan sa jedne strane posao vozača, a sa druge posao špeditera. Video pogledajte OVDE.

Pogledajte i najčitanije teme po mesecima.

Januar
Početak godine je svakako obeležila nova obaveza – licenca za drumski prevoz tereta. Iako novi zakon o prevozu tereta nije imao potpunu primenu, najavljene su izmene i dopune.

Februar
Nedostatak profesionalnih vozača bila je goreća tema u 2018. a mi smo istraživali mogu li žene da popune tu prazninu.

Mart
U martu je najčitaniji tekst bio u vezi sa konkurencijom na železnici.

April
Pokrenuli smo i serijal Žene u logistici, a najčitaniji u aprilu bio je intervju sa Anom Domanović, TimoCom.

Maj
Iz aprila se prelilo u maj, te je najčitaniji tekst takođe bio u vezi sa ženama u logistici. Pročitajte intervju sa Majom Žeželj, Fercam.
U maju je u vrhu liste čitanosti bio i intervju sa Nikolom Jevtić, Alti Logistika.

Jun
Ponovo vozači i njihovi problemi, ali i potencijalna rešenja. Najčitaniji tekst bio je o idealnoj formuli za plate, a za njim i tekst da Nemačka sad već očajnički traži vozače.

Jul
Najava još jednog novog zakona, ovog puta Carinskog zakona obeležila je jul.

Avgust
Problemi sa srpskim kamionima i carinskim plombama u Hrvatskoj bili su najčitaniji u avgustu.  Na vrhu čitanosti je i tekst iz kategorije šansa za posao, gde je Pekarska industrija As braća Stanković tražila nove saradnike za distribuciju proizvoda.

Septembar
U saradnji sa Kancelarijom Ivanović objavili smo niz edukativnih tekstova, koji su bili u vrhu čitanosti. U septembru je to bila priča –  Kako izbeći kaznu zbog prekoračenja vremena upravljanja vozilom. Priča koja je obeležila septembar jeste i otvaranje kancelarije Milšpeda u Kini kao i planovi za tu zemlju.  Na samom vrhu čitanosti bio je i intervju sa Željkom Šaravanjom, PepsiCo.

Oktobar

Osvrnuli smo se na rezultate transportno-logističkih kompanija, a taj tekst je bio najčitaniji u oktobru. Na vrhu čitanosti bila je i priča o planovima kineskog brodara COSCO u Srbiji, a o tome smo pričali sa Vladimirom Lekićem.

Novembar

U novembru najčitaniji tekst je bio u vezi sa rezultatima i planovima kompanije Nelt. U samom vrhu čitanosti je  intervju sa Nebojšom Mandićem, DHL Global Forwarding.

Decembar

Još jedan zakon je promenjen, ovog puta Zakon o radnom vremenu vozača i tahografima što je izazvalo vašu najveću pažnju u decembru.

 

Podeli na društvenim mrežama: