„Nelt Grupa“ najavila akvizicije i širenje u oblasti logistike

„Nelt Grupa“ planira unapređenje poslovanja u oblasti logistike, a najveće investicije očekujemo u Srbiji, koja je i naše najveće tržište, najavio je izvršni direktor Grupe Miloš Jelić na konferenciji za medije u Beogradu.

On je objasnio da će logistika, uz razvoj prehrambenih brendova, biti jedan od strateških pravaca razvoja u narednom periodu.

– Ulagaćemo u sopstvenu infrastrukturu, ali planiramo i akvizicije, o čemu već pregovaramo. Želimo da povećamo tržišno učešće u zemljama gde smo prisutni, ali i da osvojimo nova tržišta, pre svega Zapadni Balkan…- rekao je Jelić, dodajući da će „Nelt“ logistički biznis razvijati i u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji.

Razvoj logističkog biznisa je prirodna poslovna logika Grupe, smatra Jelić,  a jedan od izvesnih projekata je proširenje skladišnih kapaciteta u Dobanovcima, kao i izgradnja drugih infrastrukturnih objekata.

Kada je logistika u pitanju, „Nelt“ pruža usluge u oblasti transporta robe, carinskog posredovanja, skladištenja, distribucije, koao i CONOPS  – usluge za doradu kao i prilagođavanje pakovanja robe široke potrošnje.

Rast prometa od 28,5%

U 2015. Grupa je ostvarila promet od 702 miliona evra, dok je organskim rastom, sklapanjem ugovora sa novim principalima i klijentima, kao i pokretanjem novih biznisa povećala broj zaposlenih za 250 i do kraja godine očekuje rast prihoda od 28,5%.

Danas, 12 kompanija u okviru „Nelt Grupe“ zapošljava blizu 4.000 ljudi na 7 tržišta, što je čini jednim od najuspešnijih domaćih poslovnih sistema. Nova partnerstva sa kompanijom „Bambi” u BiH, zatim „Hipp“ u Makedoniji, kao i novi distributivni centri u Bijeljini, Podgorici i Luandi i saradnja sa grupom „Lactalis“ u oblasti logističkih usluga, pozitivno su uticale na prihod i reputaciju kompanije.

Kako bi na što bolji način odgovorili na potrebe potrošača protekle godine je akviziran „Tako Lako Shop“, koji je u međuvremenu postao najveća online prodajna platforma u Srbiji.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.