Nelt Grupa, Neoplanta i Baby Food Factory predstavile izveštaje o održivom poslovanju

Održivo poslovanje predstavlja temelj za rast i dugoročnu perspektivu kompanije, istaknuto je na današnjem događaju #AccelerateSustainability, tokom kojeg su predstavljeni izveštaji o održivom poslovanju Nelt Grupe i njenih članica – Neoplanta i Baby Food Factory (BFF).

Događaj u klubu Privrednik okupio je predstavnike državnih institucija, poslovnog sveta, nevladinih organizacija, poslovnih udruženja i medija.

Na samom početku, okupljenima se obratila Tanja Miščević, ministarka za evropske integracije.

– Domaće i strane investicije podjednako su važne za rast i razvoj države. Jedan od bitnih segmenata domaće privrede i kompanija jeste održivo poslovanje, po modelu po kojem rade i kompanije u samoj Evropskoj uniji. Ministarstvi aktivno radi na izradi Reformske agende u okviru Plana rasta, koji nam omogućava brže ukljućivanje na tržište Evropske unije, uključivanje u jednistveni platni sistem (SEPA), kao i u zelene koridore ili takozvane ubrzane carinske procedure za drumski teretni saobraćaj – izjavila je ministarka Miščević.

U svom uvodnom obraćanju, Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe, istakao je važnost ciljeva održivog razvoja i transparentnog izveštavanja.

Miloš Jelić

– Predstavljanjem petog Izveštaja o održivom poslovanju Nelt Grupe za 2022/23, nastavljamo našu tradiciju izveštavanja po GRI standardu koju smo započeli 2014. godine. Kontinuirano radimo na efikasnijem korišćenju resursa, uvođenju obnovljivih izvora energije, razvoju naših zaposlenih i primeni visokih etičkih standarda u svakodnevnom poslovanju. Naš cilj je da učvršćimo temelje za budući održivi razvoj, stvarajući pritom novu vrednost za naše zaposlene, partnere, društvo i životnu sredinu – izjavio je Jelić.

Kompanije Neoplanta i Baby Food factory (BFF) su ovom prilikom predstavile prva izdanja sopstvenih izveštaja o održivosti.

U okviru strategije #Accelerate2025 Nelt Grupa planira nastavak transformacije i digitalizacije poslovanja kroz investicije u inovativne tehnologije.

Novi intermodalni terminal u Kruševcu treba da poveća efiksanost i omogući veću dekarbonizaciju u lancu snabdevanja kompanije. Poseban fokus stavljen je na razvoj i edukaciju zaposlenih kao kreatora kulture kompanije i nosilaca svih navedenih procesa.

U okviru #AccelerateSustainability događaja, organizovana je i panel diskusija. Panel je moderirala Nada Stamatović, ekspertkinja za održivo poslovanje Nelt Grupe, a u diskusiji su učestvovali Bojana Mucić (izvršna direktorka za ljudske resurse Nelt Grupe), Aleksandra Jović (izvršna direktorka za strategiju i transformacije Nelt Grupe), Olivera Verac (direktorka proizvodnje i razvoja BFF), Aco Tomašević (direktor Neoplante) i Vuk Mijanović (menadžer lanca snabdevanja i razvoja logističkih usluga u Neltu).

Izveštaji o održivom poslovanju dostupni su na sajtu Nelt Grupe.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.