„Ništa se ne dešava bez logistike!“ – Na sajmu u Minhenu preko 2.300 izlagača i 75.000 posetilaca

Na Međunarodnom sajmu za logistiku, mobilnost, IT i upravljanje lancem snabdevanja „Transport logistic“, tokom četiri dana predstavilo se 2.320 izlagača iz čak 67 zemalja, što je najveći broj stranih izlagača do sada. Ovu manifestaciju u izložbenom centru u Minhenu od 9. do 12. maja posetilo je više od 75.000 ljudi, a udeo međunarodnih posetilaca porastao je na više od 50 procenata i samim tim bio je veći nego ikada, saopštili su organizatori.

Direktori Messe Munchen, Štefan Rumel i Rajnhard Fajfer, istakli su da je ovaj sajam sasvim jasno pokazao da se ništa ne dešava bez logistike i da industrija pruža veliku inspiraciju u ovim izazovnim vremenima.

Savezni ministar saobraćaja i digitalne infrastrukture Volker Vising izjavio je da je sajam pokazao da transportna i logistička industrija prate inovacije, napredak i moderne tehnologije i istakao da na svakom štandu na kojem su se kompanije predstavile postaje jasno da klimatski ciljevi nisu samo lepe reči, već da ih industrija shvata veoma ozbiljno.

Alessandro Cacciola, izvršni direktor Andreas Schmid grupe, rekao je da sajam u Minhenu iznova uspeva da savršeno mapira najnovije trendove i razvoj u industriji.

Izložbeni prostor od 127.000 kvadratnih metara u deset hala bio je u potpunosti popunjen.

Od 2.320 izlagača, 1.390 je došlo iz inostranstva – što je rekordni udeo od 60%. Prvih deset zemalja izlagača posle Nemačke bile su Holandija, Italija, Belgija, Francuska, Austrija, Kina, Turska, Španija, Poljska i Velika Britanija. Podsetimo, na sajmu je učestvovao i veliki broj kompanija koje imaju predstavništva u našoj zemlji.

Brojke govore same za sebe – posle četiri godine pauze industrija je željno iščekivala da se ova manifestacija održi, potvrđuje i Achim Martinka, potpredsednik kompanije Lufthansa Cargo.

– Već dugo smo čekali ovaj događaj i bilo je tako zabavno da na njemu učestvujemo. Uživali smo u napornim, ali inspirativnim danima u bavarskoj prestonici, ostvarili smo mnogobrojne kontakte i poneli divne utiske – rekao je Achim Martinka.

Burkhard Eling, direktor kompanije DACHSER, istakao je da se „Transport Logistic“ vratio kao mesto susreta i komunikaciona platforma i da ponovo potvrđuje svoj status vodećeg svetskog sajma za logistiku.


– Sajam takođe ide u korak sa vremenom, sa ključnim fokusom na digitalizaciju, zaštitu klime, globalne lance snabdevanja i ljude u logistici. Ukratko – Transport Logistic je sajam koji kompanije kao što je DACHSER jednostavno ne mogu da propuste – poručio je Eling.

Kako je najavljeno, sledeći Međunarodni sajam za logistiku, mobilnost, IT i upravljanje lancem snabdevanja, biće održan od 2. do 5. juna 2025. godine.

Više informacija možete pogledati OVDE.

Foto: Transportlogistic.de

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.