INVESTICIJE u logistici: Novi kompleks austrijskog Quehenberger Logistics u Šimanovcima

Nakon preseljenja u novi objekat u Šimanovcima, kompanija Quehenberger proširila je i portfolio usluga koje pruža u našoj zemlji, a kako saznaje PlutonLogistics.com, srpsko tržište sve je značajnije za austrijski logistički sistem.

– Zahtevi za uslugama logističkih kompanija u Srbiji stalno rastu, ne samo u oblasti cross-docking servisa, već i u sektoru lokalnog skladištenja – gde se beleži dinamčan rast, ali i u segmentu usluga sa dodatnom vrednošću – kažu u Quehenberger Logistics SRB.

Prilagođavajući se tržištu, kompanija se uselila u nov objekat u KLP Šimanovci, u neposrednoj blizini autoputa E-75, koji je otvoren tokom maja. Savremeno opremljeno skladište od oko 2.000 m2, sa 2.500 paletnih mesta, biće novi adut Quehenbergera za razvoj poslovanja. Na novoj lokaciji dostupno je i oko 800 m2 za pakovanje, manipulaciju, prepakivanje, utovar itd, dok je zaposlenima i kupcima na raspolaganju kancelarijski prostor od 350 kvadrata.

Logistička grupacija Quehenberger sa sedištem u Austriji, čiji je Quehenberger Logistics SRB deo, aktivna je na 81 lokaciji u 18 zemalja Srednje i Istočne Evrope.

Kompanija u Srbiji sarađuje sa klijentima iz različitih industrija. Za mnogobrojna preduzeća iz oblasti gumarske industrije, Quehenberger Logistics SRB pruža usluge u oblasti carinjenja, skladištenja itd. Takođe, za potrebe dobavljača automobilske industrije koji posluju u Srbiji, obezbeđuju transport u punim ili zbirnim utovarima.

Osim toga, Quehenberger Logistics SRB specijalizovan je i u oblasti modne industrije, a naša zemlja predstavlja „vrata“ za aktivnosti u Adriatik regionu – iz centra u Zagrebu, roba se preko lokacije u Srbiji dalje šalje u Makedoniju, Albaniju, na KiM, uz obezbeđivanje svih neophodnih logističkih servisa.

– Lokacija u Šimanovcima nudi mogućnost još bržeg i fleksibilnijeg rukovanja u cross-docking segmentu, kao i više kvadrata za robu koja se iz Zagreba preko Šimanovaca distribuira širom Adriatik mreže. Objekat ispunjava vodeće građevinske standarde FM GLOBAL i LEED, a u njegovoj izgradnji korišćeni su isključivo održivi materijali. Skladište je opremljeno za multifunkcionalne logističke procese i fleksibilno je u zavisnosti od potreba klijenata – navode u Quehenberger Logistics SRB.

Podeli na društvenim mrežama: