Nove tehnologije: Digitalni blizanac za INTRALOGISTIKU

Digitalna transformacija industrije uzima zamah, a različite privredne grane uveliko otkrivaju ovaj potencijal i svestrano primenjuju nova rešenja. Digitalna rešenja odgovor su tako i na izazove savremene intralogistike, poput brzog prometa zaliha, kratkih rokova skladištenja, brzine isporuke… Jedno od sveobuhvatnih rešenja jeste i korišćenje – digitalnog blizanca.

Digital Enterprise Suite (DES) kompanije Siemens, namenjen digitalnoj transformaciji, predstavlja integrisani portfolio sistema i tehnologija automatizacije, zasnovanih na softveru.

DES nudi rešenja koja integrišu i digitalizuju čitav lanac vrednosti proizvodnje. Rezultat primene je savršena digitalna kopija proizvoda ili čak samog procesa proizvodnje – digitalni blizanac (digital twin).

Digital twin omogućava simulaciju, testiranje i optimizaciju u potpuno virtuelnom okruženju.

Korišćenjem digitalnog blizanca u oblasti transporta materijala ili skladištenja, čitav lanac vrednosti može da se efikasno dizajnira i optimizuje. Na taj način se povećava efikasnost tokom puštanja postrojenja u rad, smanjuje broj grešaka i zastoja, skraćuje vreme razvoja, i u konačnici – dugoročno obezbeđuje konkurentnost.

Interakcija stvarnog i virtuelnog sveta pomaže u povećanju produktivnosti i fleksibilnosti postrojenja, pritom svodeći troškove i potrošnju energije na minimum, smatraju stručnjaci kompanije Siemens.

Siemensov portfolio za intralogistiku obuhvata softverska rešenja i sisteme automatizacije za utovar, magacine, intralogistiku u industriji, sortiranje, kao i rešenja za transport paketa, poštanske usluge i avio-transport.

Foto: press.siemens.com

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.