Novi logistički centar kompanije „Bar-Kod“ u Podgorici

Kompanija „Bar-Kod“, čije je sedište u Podgorici, početkom godine je započela rad iz novog logističkog centra, prenosi Instore.

Novi logistički centar, čija je izgradnja završena u decembru 2013, napravljen je po savremenim standardima, a prostire se na zemljištu površine od 17.000 m2. Sastoji se od administrativnog i magacinskog dela. Administrativni deo, koji zauzima 2.000 m2, čine kancelarije za oko 150 ljudi, a tu su i tri sale za sastanke, prostorija za obuku i prezentacije, kuhinja i kantina za zaposlene, kao i ostali prateći sadržaji.

Magacinski deo prostire se na oko 6.000 m2, a kapacitet prostora za skladištenje robe je oko 8.000 paletnih mesta. Sastoji se od ambijentalnog magacina, magacina za robu sa pojačanim mirisima i posebnog dela od oko 850 m2 za robu koja se čuva na posebnim temperaturnim režimima (do -25⁰C).

Sav posao oko prijema, skladištenja, odvajanja i slanja robe odvija se preko Infor SCM WMS sistema.

Kompanija „Bar-Kod“ postoji od 1999. godine i jedan je od najvećih uvoznika i distributera u Crnoj Gori. Početkom godine postala je zvanični uvoznik i distributer „Nestle“ grupacije, a njen portfolio čine i „Chipita“, „Heinz“, „Dr. Oetker“, „Pepsi“, „BH Chemicals“, „Sisma“, „Paglieri“, „Karelia“ i drugi brendovi iz oblasti prehrane, kućne hemije, selektivne i masovne kozmetike itd.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.