Novi logistički centri: Odavde dolaze rezervni delovi za MERCEDES (FOTO)

Mercedes-Benz predstavio je javnosti novi logistički centar u Rumuniji, u mestu Dragomiresti-Vale u blizini Bukurešta. Kompleks je projektovan tako da opslužuje sve ovlašćene servisne centre u Rumuniji, pokrivajući potrebe svih Mercedes-Benz poslovnih jedinica – putničkih automobila, kombija, kamiona i autobusa, navodi se u saopštenju kompanije.

Skladište se prostire na više od 7.000 kvadratnih metara i ima kapacitet za preko 23.000 rezervnih delova.

– Novi logistički centar u Bukureštu je dugoročno rešenje za skladištenje, kada je reč o postprodajnom poslovanju u Rumuniji. Ova značajna tačka naše logističke mreže pruža benefite u pogledu troškova, vremena isporuke i nivoa usluge – navela je izvršna direktorka Mercedes-Benz Rumunija Amanda Zhang.

Razvoj ovog pogona pokrenut je 2017. godine. Nekadašnje skladište u Oradei više nije imalo kapacitete da ispuni zahteve rumunskog postprodajnog tržišta, pa je parcela na periferiji Bukurešta ocenjena kao odlično rešenje za razvoj novog logističkog centra.

Kompleks je opremljen naprednim tehnologijama i sistemima, a kompletna komunikacija sa svim servisnim centrima u Rumuniji je u potpunosti digizalizovana. Partnerska mreža – koja obuhavata 46 partnera kompanije Mercedes Benz, ima pristup digitalnom sistemu i dobija trenutna obaveštenja o dostupnosti i rokovima isporuke za svoje narudžbine. Osim toga, centar koristi potpuno digitalni sistem upravljanja zalihama.

Centar skladišti delove potrebne za uobičajene procese popravki i održavanja, kao i složenije popravke, poput karoserije, ali i pogonskog sklopa (motor, menjač…). U zavisnosti od prioriteta porudžbine, proizvodi stižu kod ovlašćenih servisera u vremenskom intervalu između 24 i 96 sati.

U strategiji razvoja ovog logističkog centra važnu komponentu imala je i održivost. Kompleks ima jasno definisane procese sakupljanja i reciklaže otpada, a koristi LED diode i zelenu energiju, kako bi se umanjio uticaj na životnu sredinu. Centar je u funkciji već nekoliko meseci, tačnije od oktobra 2020, a kompanija je sada zvanično objavila detalje o njegovom poslovanju.

Izvor: romaniajorunal.ro