Otvoren novi logističko-distributivni centar brenda John Deere u Srbiji

Kompanija KITE d.o.o, ćerka-firma mađarske KITE Zrt, prošle sedmice završila je dva velika infrastrukturna projeketa u Srbiji – izgradnju novog sedišta u Čeneju nadomak Novog Sada, kao i objekta u Sremskoj Mitrovici koji će biti regionalni distributivni i logistički centar za poljoprivredni brend John Deere.

Novo sedište u Čeneju, čija je izgradnja počela krajem 202o, ispunjava sve principe savremenog poslovanja, budući da je ovde objedinjena celokupna uprava firme, komercijalna i servisna služba sa kompletnom dijagnostikom i opremom za rad.

Na površini od jednog hektara nalazi se upravna zgrada sa svim pratećim objektima, kao i kancelarijski i izložbeni prostor, servisna radionica, edukativni centar, magacin zatvorenog tipa za skladištenje rezervnih delova i opreme, a obezbeđen je i prostor za skladište mašina na otvorenom, u okviru kojeg se nalazi i bescarinska zona.

Kompanija KITE trenutno broji 85 zaposlenih, od kojih će 62 raditi u Čeneju, saopštili su iz ove mađarske kompanije.

Svečanom otvaranju 13. juna prisustvovali su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, a iz kompanije KITE najavili su da im je želja da postanu jedna od značajnijih tačaka na agrarnoj mapi Srbije.

Ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto naglasio je da živimo u izazovnim i turbulentnim vremenima, te da su stabilni odnosi, saradnja, prijateljstvo i strateško partnerstvo između susednih država od izuzetnog značaja.

On je dodao i da je otvaranjem novog sedišta kompanije KITE u Čeneju započet veliki investicioni projekat na tlu
Srbije, sa akcentom na poljoprivredu, agrarni sektor i proizvodnju hrane.

Foto: kite.hu, centar u Čeneju

Mađarski ministar podsetio je da je u prošloj godini zabeležen rast trgovinske razmene između Mađarske i Srbije za 42%, što najbolje govori o odnosu dveju država, a da širenje poslovanja KITE d.o.o. u Srbiji daje novi podsticaj saradnji i doprinosi modernizaciji poljoprivrede.

Logističko-distributivni centar u Sremskoj Mitrovici 

Prošle nedelje, ova mađarska kompanija otvorila je i logističko-servisni centar u Sremskoj Mitrovici. Svečanom otvaranju 8. juna prisustvovao je i ministar poljoprivrede Mađarske Ištvan Nađ.

Jedan od budućih strateških ciljeva kompanije KITE d.o.o. je da tehnologiju koju nudi što više približi svojim partnerima, slično matičnoj kompaniji, te da im bude dostupna u radijusu od 70 kilometara. Izgradnja centra u Sremskoj Mitrovici jedna je od prekretnica na tom putu, budući da će ovo biti baza za region sa velikim poljoprivrednim potencijalom.

Kompleks u Sremskoj Mitrovici smešten je na oko 2,1 hektara, a obuhvata kancelarije, izložbeni prostor za administrativne i komercijalne poslove, radionicu od 200 m2 u kojoj se može remontovani više mašina istovremeno, zatvoren skladišni prostor koji će se koristiti se kako za rezervne delove, opremu, tako i proizvode iz sektora agronomije. Osim ovoga, u okviru kompleksa u Sremskoj Mitrovici obezbeđen je i prostor površine 1.000 m2 namenjen za skladištenje mašina na otvorenom i demonstraciju mašina.

O preduzeću 

Podsetimo, osnovna delatnost kompanije KITE d.o.o, ćerke-firme mađarske korporacije KITE Zrt, jeste prodaja i servis poljoprivredne mehanizacije, snabdevanje originalnim rezervnim delovima i prodaja repromaterijala.

Preduzeće je tokom poslednjih nekoliko godina prepoznato pre svega kao distributer novih John Deere mašina, a zastupa i brendove JCB Agri, Kuhn, Rabe, Alpego, SIPTEC, ZAGO, JOSKIN, LKT Martimex Alfa, Degenhart, Grasdorf, Geringhoff.

Foto: kite.hu (naslovna fotografija – lokacija u Čeneju)