Ovo su rezultati poslovanja 15 najboljih kontejnerskih luka u EU

Prošla godina je donela relativno snažan pad saobraćaja u većini od 15 najvećih luka, pri čemu su samo Gioia Tauro i Marseille pokazali rast iznad 2 odsto. Najvećih 15 luka ukupno je obradilo 4,2 odsto manje tereta u odnosu na 2021. i 3,2 odsto manje nego 2019. godine. Ekonomsko usporavanje se ogleda u obimu pretovarenih kontejnera, pokazala je analiza koju je sproveo dr Theo Notteboom iz kompanije PortEconomics. On je sastavio listu 15 najboljih kontejnerskih luka u Evropskoj uniji (EU) u 2022. na osnovu prometa kontejnera u TEU.

U prvih top pet luka su Rotterdam, Antwerp-Bruges, Hamburg, Valencia i grčki Piraeus. Slede španska luka Algeciras, Bremerhaven, Barcelona, Gioia Tauro, HAROPA, Marsaxlokk, Port of Genoa, Gdansk, Sines i Marseille.

Dok bi rangiranje 15 najboljih kontejnerskih luka u Evropskoj uniji (EU) u 2022. na osnovu protoka kontejnera u TEU moglo biti samo odvraćanje pažnje od drugih glavnih tema vezanih za luke kao što su održivost, tranzicija energije i otpornost lanca snabdevanja, tabela pruža više uvida u pejzaž kontejnerskih luka EU.

Analiza je pokazala da promet kontejnera prvih 7 luka ostaje ispod obima iz 2019. godine pre pandemije kovida 19, dok su sve luke u drugoj polovini liste uspele da zabeleže rast u periodu od 2019. do 2022. godine.

Tri luke u prvih 15 u EU, Hamburg, Bremerhaven i Gioia Tauro, završile su 2022. sa ukupnim kapacitetom kontejnera ispod TEU-a koji je obrađen u 2007. godini pre finansijske krize. La Spezia, Koper i Klaipeda su 2022. preradili više od milion TEU, dok Gothenburg, Gdynia, Dublin i Trieste nisu daleko ispod granice od milion. Neke od ovih luka mogle bi se na kraju pridružiti top 15 EU u narednim godinama.

Podaci za prvi kvartal 2023. godine pokazuju dalje (veliko) godišnje opadanje saobraćaja u dosta luka: Rotterdam-11,6%; Antwerp-Bruges -5,7%; Valencia -10,5%; Alhesiras -0,8%; Barcelona -12,3 %. Međutim, u većini luka očekuju da će se količina kontejnera donekle oporaviti u drugoj polovini 2023. godine.

Izvor/foto: portekonomics.eu