Pet knjiga u oblasti transporta i skladištenja koje ne smete propustiti!

Postoji veliki broj knjiga koje obrađuju temu transporta i skladištenja i izazov je izabrati koje od njih su referentne i koje bi trebalo pročitati. Danas vam predstavljamo 5 izdanja koje ne smete propustiti!

1.    Warehouse Management: A Complete Guide to Improving Efficiency and Minimizing Costs in the Modern Warehouse 2nd Edition    Menadžment skladišta: Kompletan vodič za unapređenje efikasnosti i smanjenje troškova modernog skladišta, 2. izdanje

Ova knjiga je kompletan vodič za izvrsnu pripremu skladišnih operacija. Prikazuje kako efikasno upravljati modernim skladištem koristeći savremene tehnologije uz adekvatno upravljanje ljudima. U ovom izdanju dato je više studija slučaja, fotografija kao i dosta online materijala i video linkova. Svako ko se bavi lancem snabdevanja trebalo bi da nabavi ovu knjigu koja je sveobuhvatan vodič za sve aspekte upravljanja skladištem.

2.    World-Class Warehousing and Material Handling 1st Edition   Skladištenje i rukovanje materijalima svetske klase 1. izdanje

Obuhvata odgovore na pitanja kako upravljati skladišnim procesima u 21. veku, kako poboljšati tačnost i efikasnost biznisa. Knjiga govori o rešenjima za dobro funkcionisanje, kao i procedurama za rešavanje problema koji mogu iskrsnuti u procesu skladištenja.

3.      Transportation: A Global Supply Chain Perspective 8th Edition   Transport: Iz perspektive globalnog lanca snabdevanja, 8. izdanje

Saznaćete koji su to najkompleksniji delovi globalnog lanca snabdevanja. Opisana je uloga transporta u lancu snabdevanja u kompanijama i društvu uopšte, kao i kako se obavlja transport u veoma složenim okruženjima. Ukazano je na karakteristike svih operacija, troškova i poteškoća sa kojima se prevoznici suočavaju. Prikazani su neki od problema koji se javljaju kao i zadaci koji se postavljaju pred transportere. Knjiga je u potpunosti posvećena transportu u globalnom lancu snabdevanja, a pokrivene su i nove teme kao što su nove tehnologije, životna sredina, gorivo.

4.    Facilities Planning 4th Edition  Planiranje objekata/postrojenja, 4. izdanje

Ova knjiga je idealna da saznate koja su pravila kada su u pitanju skladišni objekti/postrojenja i prikazuje metode koji se koriste pri svakom koraku planiranja. Ova knjiga se bazira na globalnim pravilima za svaki magacin uz kombinaciju novih studija slučaja, a sve kako bi se planiranju pristupilo na kreativniji način. Knjiga je osmišljena tako da pomogne inženjerima da pristupe planiranju objekta na kreativniji način uz vođenje računa o svakom detalju.

5.    The Warehouse Management Handbook   Priručnik za upravljanje skladištem

U ovoj knjizi su obrađeni svi detalji i daleko je najsveobuhvatniji vodič za upravljanje skladištima gde se na skoro 1.000 stranica nalaze informacije koje vam mogu pomoći da poboljšate performanse skladišta i tehničke procese u njemu. U knjizi se nalazi 39 celina koje su pisali različiti stručnjaci iz ove oblasti.