Porudžbine iz SAD direktno do kupaca u Evropi – GEODIS pokreće novu uslugu za online trgovine

Kompanija GEODIS pokreće novu interkontinentalnu uslugu isporuke direktno do kupaca, namenjenu e-trgovcima.

Da bi evropskim potrošačima pružio pouzdanu isporuku po pristupačnoj ceni iz Sjedinjenih Američkih Država, GEODIS je kreirao B2C uslugu isporuke iz SAD-a u 27 evropskih zemalja sa garantovanim rokom 4-6 dana, za kompanije koje žele da razviju svoju međunarodnu prodaju na mreži.

Iako se sve veći broj korisnika okreće kupovini na inostranim sajtovima, često napuštaju kupovinu na pola zbog visokih troškova isporuke, vremena isporuke koje smatraju predugim, carinskih naknada i poreza koji se otkrivaju tek nakon plaćanja, ili zbog nedostatka jasne politike za povrat proizvoda.

Kako bi prevazišao ove prepreke, prateći eksplozivni rast međunarodne e-trgovine u svetu, GEODIS je lansirao GEODIS MyParcel.

Klijentima će najpre biti omogućen transport malih paketa iz SAD do krajnjih potrošača u 27 evropskih zemalja, a usluga će se postepeno globalno širiti, saopštio je GEODIS. MyParcel uključuje i validaciju adresa za isporuku, kalkulator poreza i carina (prikazan tokom celog procesa plaćanja), kao i mogućnost reprograma isporuke i praćenja pošiljke u svim ključnim fazama, dodaje se.

Nova usluga omogućiće brendovima jednostavan, inovativan način za lansiranje ili povećanje e-prodaje na globalnom nivou.

– Pomažemo im da se u punoj meri razvijaju na novim tržištima, jačajući međunarodnu prisutnost. U narednim mesecima dodaćemo nova geografska područja – kako u pogledu destinacija isporuke, tako i zemalja porekla, kao deo naše globalne strategije e-trgovine – navode u kompaniji GEODIS.

Izvor/foto: geodis.com

Kako izgleda slanje paketa iz Amerike za Srbiju, koliko košta i koji su rokovi isporuke, pročitajte u tekstu koji je nedavno objavio Chicago Glasnik.