Praćenje pošiljki u realnom vremenu – Milšped otpočeo korišćenje Shippeo platforme

Milšped Grupa otpočela je saradnju sa kompanijom Shippeo, čija platforma omogućava praćenje pošiljki u realnom vremenu. Uz upotrebu ove platforme za praćenje transportnih i distributivnih tokova, Milšped sada sa lakoćom može razmeniti informacije sa svojim podizvođačima i partnerima, a samim tim i unaprediti kvalitet usluge koju nudi klijentima.

Milšped je kompaniji Shippeo poverio praćenje FTL I LTL pošiljaka u realnom vremenu, a koji se sprovode uz upotrebu sopstvene flote ili uz upotrebu mreže podizvođača.

Bogato iskustvo koje Shippeo poseduje u upravljanju složenim LTL procesima širom Evrope bilo je ključni faktor pri zaključivanju saradnje. Milšped Grupa pruža raznovrsne integrisane usluge koje obuhvataju carinsko posredovanje, organizovanje međunarodnog i domaćeg transporta i distribucije, kao i usluge skladištenja robe.

– Kao pružalac 3PL usluge, sarađujemo sa više od 580 podizvođača na više od 100.000 naloga mesečno na nivou grupe, koja uključuje najjaču distributivnu mrežu na Balkanu. Pre uvođenja Shippeo platforme koristili smo nekoliko platformi za praćenje različitih delova naše mreže, što je ponekad bilo teško koordinisati – kaže Marko Čavoški, zamenik direktora sektora Međunarodnog transporta Milšped Group.

Shippeo platforma je donela dosta pogodnosti, poput razrađene mreže integracije podizvođača, jednostavna je za upotrebu i pruža mogućnost da u potpunosti predvidimo tokove kretanja naših pošiljaka, tako što ih sveobuhvatno pratimo na jednoj jedinoj platformi i to u realnom vremenu, kaže Čavoški.

Saradnja kompanija Milšped i Shippeo znači i podizanje kvaliteta usluge na još viši nivo. Klijentima će biti omogućeno da uz unapređeno praćenje svoje robe ostvare prednost u odnosu na tržišne konkurente, navodi Čavoški.

Pojednostavljeni protok informacija sa partnerima uštedeće nam vreme i novac, a istovremeno će omogućiti našim timovima da se dodatno posvete svojim svakodnevnim zadacima i potrebama klijenata. Pored jedinstvenog sistema „track and trace“, sama platforma će omogućiti i jednostavniju digitalizaciju i razmenu podataka sa pratnerima, dodaje on.

Milšped će se takođe služiti Shippeo uslugom Onboarding Automation Center, koja predstavlja novu, jednostavnu za upotrebu, automatizovanu platformu za uvođenje podizvođača u sistem.

Inovativni segment omogućuje pošiljaocima i 3PL provajderima da uz minimalan napor integrišu u sistem veliki broj podizvođača. Oni će samostalno moći da prate korake tzv. ‘self-onboarding’ procese uz detaljno navođenje koje platforma pruža, a po potrebi na raspolaganju im je i Shippeo tim za podršku operacija podizvođača.

Uz mogućnost pružanja usluge na 20 različitih jezika, Shippeo sa sigurnošću sprovodi sve tehničke integracije tokom čitavog procesa uvođenja podizvođača u sistem.

– Drago nam je što kompaniji Milšped možemo poželeti dobrodošlicu u Shippeo 3PL zajednicu. U poslednjih nekoliko meseci, uveli smo na hiljade novih 3PL provajdera i podizvođača na našu platformu i time postali kompanija sa najbržom stopom rasta u Evropi, a koja se bavi razvojem vidljivosti pošiljki prilikom transportnog procesa – izjavio je Lucien Besse, COO i suosnivač kompanije Shippeo.

O kompaniji Shippeo

Shippeo omogućuje vodećim kompanijama u lancu snabdevanja da unaprede svoje poslovne procese u okviru transporta, a samim tim da pruže i vrhunsku uslugu klijentima i postignu izvrsnu operativnu efikasnost.

Platforma za vidljivost pošiljaka u realnom vremenu obezbeđuje pošiljaocima, podizvođačima i krajnjim korisnicima da u svakom trenutku prate status svoje robe uz mogućnost predviđanja tačnog vremena isporučenja za svaku dostavu. Prednost upotrebe ove platforme ogleda se u lakom identifikovanju nastalih problema tokom transporta, kao i u proaktivnom pristupu obaveštavanju krajnjeg korisnika o mogućim izmenama prilikom isporuke.

Kompanija Shippeo je osnovana 2014. godine i danas je saradnik vodećih kompanija poput Schneider Electric, Carrefour, Faurecia, Auchan i Leroy Merlin, za čije potrebe prati tokove 5 miliona pošiljaka na godišnjem nivou u više od 40 zemalja.