Prodat cargo-partner – Austrijska kompanija postaje deo japanske Nippon Express grupe

Japanska grupacija Nippon Express izvestila je javnost da je 12. maja potpisan dogovor o preuzimanju kompanije cargo-partner, koji će stupiti na snagu posle uobičajenih regulatornih odobrenja. Kako navodi Nippon Express, svrha akvizicije je proširenje logističke mreže i resursa te kompanije na globalnom nivou, a posebno u Evropi, implementacijom „Poslovnog plana Nippon Express grupe 2023 – dinamički rast“.

– cargo-partner, sa sedištem u Beču, ima snažnu logističku poslovnu platformu u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Posluju u vazdušnom i pomorskom transportu širom Evrope, Azije i severne Amerike u automobilskoj, električnoj i elektronskoj, farmaceutskoj, odnosno medicinskoj industriji, a to je sve deo osnovnog plana za rast koji je naveden u dokumentu „Nippon Express Group Business Plan 2023 – „Dinamički rast“ – obrazlaže razloge za kupovinu japanska kompanija.

Kompanija navodi i da veruju da uz pomoć cargo-partnera mogu da poboljšaju svoj rad i to u sledećim oblastima: jačanje svoje mreže i usluga u Evropi, jačanje konkurentnosti na globalnim tržištima kroz povećanje obima posla u vazdušnom i pomorskom transportu, rešavanje različitih potreba svojih klijenata koji posluju širom sveta, razvoj i stvaranje sinergije između dva preduzeća koja su komplementarna zbog različitih privrednih oblasti u pogledu baze kupaca i zemalja i oblasti pokrivenosti.

– Obe organizacije će imati koristi od značajne sinergije u globalnoj pokrivenosti kancelarijama, proširenom portfoliju usluga, ojačanoj regionalnoj, proizvodnoj i IT stručnosti, povećanom obimu poslovanja i drugim pogodnostima. NX Group će imati koristi od naše snažne i sveobuhvatne mreže u Srednjoj i Istočnoj Evropi, koja idealno nadopunjuje NX-ovu postojeću mrežu, dok će cargo-partner napraviti veliki iskorak na trgovinskim rutama unutar Azije i preko Pacifika –  izjavio je Stefan Krauter, vlasnik i osnivač kompanije cargo-partner.

On je dodao i da će „cargo-partner nastaviti da sarađuje s trenutnom globalnom mrežom agenata, kao i da će težiti da proširi ovaj deo svog poslovanja“.

– Lično ću nastaviti da podržavam tranziciju u svojoj novoj ulozi u Korporativnom nadzornom odboru kompanije i u savetodavnoj funkciji prema Izvršnom odboru – kaže Krauter.

Nippon Express je provajder logističkih usluga. Kompanija, čije je sedište u Tokiju, ima snažnu globalnu mrežu koja obuhvata preko 40 zemalja, sa direktnim poslovanjem kompanije u 33 zemlje, kao što je i Austrija. Kompanija nudi avio-prevoz, pomorski transport, teške transporte, skladištenje i distribuciju, usluge informacionih tehnologija…

Foto: cargo-partner

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.