REGION: Trgovinski lanac SPAR ulaže 100 miliona evra u novi logistički centar

Kompanija SPAR započela je u Donjoj Zdenični u blizini Zagreba izgradnju svog najvećeg logističkog centra u Hrvatskoj. Kako je saopštio trgovinski lanac, u taj projekat biće uloženo više od 100 miliona evra, a u prvoj fazi biće zaposleno oko 500 ljudi.

Na površini od 410.000 kvadrata gradi se zgrada površine više od 75.000 m2. Ukupan kapacitet skladištenja biće više od 100.000 paleta.

Kada kompleks bude izgrađen, što je planirano do kraja 2024. godine, značajno će unaprediti i olakšati poslovanje kompanije SPAR, za koju je efikasna logistika izuzetno važna, dodaje se u saopštenju.

– Izgradnja logističkog centra predstavlja strateški najvažniji projekat za nas u SPAR-u. S obzirom na iznos ulaganja i broj zaposlenih, smatram da je to trenutno najveći projekt u Zagrebačkoj županiji i opštini Klinča Sela – rekao je Danijel Vidiš, član Upravnog odbora SPAR Hrvatska.

SPAR Hrvatska osnovan je 2004. godine i deo je SPAR Austria grupe. Prvi INTERSPAR hipermarket otvoren je 2005. godine u Zadru, a danas lanac broji 130 trgovina i više od 4.600 zaposlenih. Sa svojim SPAR supermarketima i INTERSPAR hipermarketima prisutan je u 47 gradova širom Hrvatske.

Na zvaničnom sajtu kompanije navodi se da je „SPAR Hrvatska treći po veličini trgovački lanac u zemlji i drugi najbrže rastući trgovac“.

Izvor/foto: SPAR Hrvatska