Rekordni prihodi Deutsche Post DHL grupe

Nakon odličnog starta u prvom kvartalu ove godine, Deutsche Post DHL Group nastavila je putem rasta i u drugom tromesečju, piše seebiz.eu. 

Prihodi su značajno porasli, za 22,2% – sa 15,9 milijardi evra lani, na 19,5 milijardi evra u 2021. Zahvaljujući stalnom povećanju globalnih operacija i rastu e-trgovine, svih pet DHL poslovnih jedinica imalo je koristi od velike potražnje za logističkim uslugama.

Operativna dobit (EBIT) povećala se na 2,1 milijardu evra (u istom kvartalom 2020. iznosila je 912 miliona evra). Marža pre kamata i poreza (EBIT margin) gotovo se udvostručila i iznosi 10,7%. Slobodni novčani tok u drugom kvartalu ove godine iznosio je 919 miliona evra.

Tokom jula najavljena je isplata obnovljenog, jednokratnog COVID bonusa za oko 550.000 zaposlenih širom sveta. Ovaj bonus biće isplaćen u četvrtom tromesečju (ukupno oko 200 miliona evra).

– Nakon što je privreda tokom prošle godine doživela neviđeni pad, sve naše jedinice sada daju ključan doprinos oporavku globalne trgovine. Naš celokupan tim se sjajno snašao u okruženju koje je bilo i dalje je izazovno, što nam je omogućilo postizanje izvanrednih rezultata u drugom kvartalu godine – rekao je Frank Appel, izvršni direktor Deutsche Post DHL Group.

Grupa i dalje ide u korak sa svojim kratkoročnim i srednjeročnim smernicama rasta. Za tekuću godinu, nastavlja se prognoziranje rekordne zarade, odnosno više od 7 milijardi. Izgledi za srednjoročnu zaradu u 2023. godini ostaju nepromenjeni i iznose više od 7,4 milijardi evra, što je odraz scenarija u kojem velika količina pošiljaka ostaje nepromenjena, a efikasnost se i dalje povećava, piše seebiz.eu. 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.