Rešenje za HITNE ISPORUKE: saradnja kompanija Kappa Star i TIMOCOM

Kappa Star grupa je investiciona kompanija, koju čini 5 članica koje se svrstavaju u vodeće proizvođace u okviru delatnosti u kojima posluju. Na primer fabriku biskvita Jaffa u Crvenki ili fabriku keksa i kolača Banini u Kikindi. Pored tradicionalnih konditorskih proizvođača ovoj grupi preduzeća pripadaju i Papir Servis FHB, firma Ekostar Pak, a od 2003. godine i poznati proizvođač kartona UMKA iz Beograda.

UMKA je etablirani proizvođač recikliranog papira koji se vodi načelima održivog razvoja. U proizvodnji kvalitetnog kartona prema evropskim standardima firma koristi isključivo stari papir. Ekološka proizvodnja bitno izdvaja preduzeće od konkurencije. Tako se od 10 tona starog papira proizvede ista količina kartona – bez gubitka resursa. Dvadeset procenata recikliranog papira preduzeće proizvodi za domaće tržište u Srbiji, a 80 posto se izvozi u 28 drugih evropskih zemalja, pa samim tim predstavlja i najveći logistički izazov u okviru grupe.

Poslednjih godina Kappa Star grupa je doživela značajan rast, kaže Goran Vučetić, direktor KSG Logistics. Kappa Star grupa godišnje utovari preko 30.000 kamiona (FTL). Dobro poslovanje Kappa Star grupe je nužno dovelo i do porasta logističkih potreba koje je do skoro organizovala centralna logistika Kappa Star grupe. Kako bi se na rast poslovanja, odnosno izazov na odgovarajući način odgovorilo ekonomično, centralna logistika Kappa Star grupe je postala samostalno preduzeće koje danas kao KSG Logistics (Kappa Star Group LOGISTICS) organizuje logistiku cele grupe preduzeća, kao i eksternih kompanija.

Pored stalnih ugovora sa logističkim i transportnim preduzećima stalno su potrebna i alternativna rešenja za brz transport kratkoročnih narudžbina. Zbog toga veliki broj transportnih preduzeća iz različitih zemalja vozi za Kappa Star grupu iz Srbije, a kontakti su većinom ostvareni preko sistema pametne logistike TIMOCOM-a. Kod hitnih narudžbina KGS Logistics može uz pomoć TIMOCOM-ovih pametnih aplikacija uvek brzo reagovati i izvršiti isporuku u skladu sa potrebama.

Smart Logistics System TIMOCOM-a dodatno doprinosi održivom poslovanju. Jer njegovim korišćenjem se, na primer, izbegavaju nepotrebne prazne vožnje kod transportnih naloga i tako znatno smanjuje emisija CO2, kao i potreba za resursima. Sasvim u smislu ideje održivosti, za koju se takođe i Kappa Star Group zalaže.

– UMKA je kod svojih klijenata poznata po brzoj isporuci. Prednost TIMOCOMA-a se za naše preduzeće ispoljava u fleksibilnosti jer u Srbiji je danas sve manje kamiona na raspolaganju –  kaže Goran Vučetić iz KSG LOGISTICS.

– Zbog kratkoročne raspoloživosti tovarnog prostora i kratkog vremena isporuke koje iz toga proizilazi Smart Logistics System TIMOCOM-a je veoma važna alatka za nas.

Pametnim uslugama TIMOCOM-a UMKA ima mogućnost da svoje proizvode brzo i pouzdano izvozi u veoma udaljene regione. Najdalji transporti je izvršen na udaljenost od oko 10.000 km od sedišta UMKE u Beogradu za Meksiko, zatim za Kazahstan 6.000km itd.

Za logistiku rastuće grupe preduzeća TIMOCOM je veoma koristan u pronalaženju novih poslovnih kontakata. Svojim prisustvom u sistemu pametne logistike firma UMKA se čvrsto etablirala kod mnogih današnjih partnera.

– TIMOCOM je poslednjih godina bio važan partner za logistiku Kappa Star Group i pomogao nam je da jednostavno i pouzdano ispunimo kratkoročne naloge. Kontinuiranim rastom i povećanjem kapaciteta naših fabrika za koje KSG LOGISTICS organizuje logistiku i ubuduće ćemo se u našim logističkim procesima oslanjati na ovog pouzdanog partnera – zaključuje Goran Vučetić i dodaje da im „Smart Logistics System pomaže da svoje narudžbine izvrše brzo, jednostavno i sigurno.“