Retrospektiva 2015 – „InTeSe“ predstavio savremena rešenja za skladišta

intese_221515Nemačka kompanija „InTeSe“ GmbH, lider u opremanju skladišnih prostora u regionu SEE, partner čuvenog nemačkog proizvođača regalnih sistema META Regalbau, organizovala je danas u Beogradu poslovno stručni skup „Retrospektiva 2015“.

U punoj sali hotela “Falkensteiner” o projektovanju, primeni i održavanju skladišne opreme,  aktuelnoj problematici i obavezama iz oblasti standardizacije i bezbednosti u skladištima shodno standardu SRPS EN 15635 govorili su direktor kompanije “InTeSe” Joso Bjelić, profesor Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad Milosav Georgijević, Klaus Fater iz kompanije “Meta”, kao i Marko Mastikosa iz “Delhaize Serbia”.

Profesor Fakulteta tehničkih nauka Milosav Georgijević je naglasio da je u Srbiji velika potreba za automatizovanim skadištima za poljoprivredu jer su postojeća stara po 30 godina. On je naveo i da primena IT tehnologija u skladištima kod nas tek dolazi.

–          Primena standarda SRPS EN 15632 u Srbiji još nije počela. U pitanju je sertifikat koji potvrđuje standarde u planiranju, montaži, edukaciji odgovornih lica i korisnika, slaganju paleta, proceduri inspekcije oštećenja… – objasnio je Georgijević.

Marko Mastikosa, direktor DC „Delhaize Serbia“, je predstavio logistički centar te kompanije u Staroj Pazovi.

–          Reč je o energetski efikasnoj i pametnoj zgradi, što podrazumeva centralno upravljanje temperaturom, vlažnošću vazduha, protivpožarnim sistemima, osvetljenjem…Posedujemo savremenu punionicu baterija za viljuškare, koja je doprinela produženom trajanju baterija za 20% . Na to smo posebno ponosni – kazao je Mastikosa.

Kaus Fater je prisutne bliže upoznao sa opremom nemačke kompanije “Meta”.

–          Police su proizvedene u Nemačkoj. Imamo odličan tim inženjera, isporučujemo kvalitetne proizvode kakvi su potrebni tržištu. U mogućnosti smo da prikažemo potpuno veran 3D model koji pokazujemo klijentu.

Novi sajt

Kompanija „InTeSe“ ima novi moto – „Certified for the new heights“, kao i novi sajt sa dva značajna noviteta

1. Servis – online prijava kvara, uploaduju se slike i za max 2h ih kontaktiraju iz firme „InTeSe“. Dolaze za 2-3h ako je crveni nivo kvara, 24h žuti nivo, zeleni nivo vlasnik sastavlja zapisnik i obaveštava ih.

2. Dodatna oprema = online poručivanje. Za najviše 4h „InTeSe“ daje ponudu na jeziku na kome je napisan zahtev.