Rhenus Grupa kupila hrvatski Trans Integral i nastavila ekspanziju na Balkanu

Rhenus Grupa nastavlja ekspanziju na Balkanu preuzimanjem hrvatskog logističkog provajdera Trans Integral d.o.o. samo dve godine nakon uspešne integracije špeditera Log Adria d.o.o., takođe iz Hrvatske.

Kako je saopšteno, ova strateška akvizicija je deo plana za proširenje prisustva Rhenus Grupe u regionu i pružanje dodatnih usluga klijentima.

Trans Integral i Rhenus sarađuju već nekoliko godina, a akvizicija donosi dodatne mogućnosti za zaposlene, kupce, dobavljače, kao i nove poslovne partnere, ističe se.

Obe kompanije obavljaju komplementarne delatnosti na lokacijama koje se preklapaju – u Zagrebu, Rijeci i Pločama. Osim toga, ovom akvizicijom Rhenus će ući i na tržište Bosne i Hercegovinu, gde se nalazi najnovija kancelarija Trans Integrala.

Preuzimanjem novog entiteta, Rhenus i njihovi klijenti imaće koristi od proširenog fonda resursa i stručnosti, budući da Trans Integral poseduje i upravlja savremenom flotom kamiona, dodaje se u saopštenju.

Hrvatska kompanija Trans Intagral osnovana je 2004. godine, a posluje sa sedištem u lučkom gradu Ploče i podružnicama u Rijeci, Zagrebu i Čapljini (Bosna i Hercegovina). Njihovo poslovanje usmereno je na usluge špedicije u pomorskom transportu, operacije carinjenja, čartere, lučku logistiku (rukovanje i skladištenje) i drumski transport.

Rhenus Group jedna je od vodećih globalnih logističkih grupacija, sa godišnjim prometom od  8,6 milijardi evra. Više od 39.000 zaposlenih na 1.120 poslovnih lokacija razvijaju inovativna rešenja duž kompletnog lanca snabdevanja.

Grupacija je prisutna i u Srbiji, gde posluju preduzeća Rhenus PartnerShip Serbia, kao i Rhenus Commodity Logistics d.o.o. Beograd.

Foto: rhenus.group, ilustracija

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.